Objedinjavanje javno-komunalnih preduzeća

- -
4

Ukoliko odbornici Skupštine grada daju saglasnost na predlog Gradskog veća o statusnoj promeni javno-komunalnih preduzeća onda će Gradske tržnice, Zelenilo, Parking servis, Gradska groblja i JP Urbanizam biti pripojeni Čistoći. Grad Kragujevac, kao osnivač javnih i javno-komunalnih preduzeća, pokrenuo je tu inicijativu u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o privrednim društvima,  kako bi se izbeglo preklapanje funkcija i smanjili troškovi.

Osim racionalizacije i konsolidacije od realizacije te odluke očekuje se povećanje efikasnosti u upravljanju i poslovanju, smanjenje troškova, povećanje ekonomičnosti i unapređenje korporativnog upravljanja.

Gradsko veće na sednici održanoj 19. februara utvrdilo je predlog odluke o dugoročnom zaduživanju grada za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda u iznosu od 360 miliona dinara, koje je 14. februara odobrilo Ministarstvo finansija Republike Srbije – Uprava za javni dug. Predlog je upućen Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Pred odbornicima gradskog parlamenta naći će se i predlog odluke o kratkoročnom zaduživanju grada za finansiranje deficita tekuće likvidnosti u ukupnom iznosu od 245 miliona dinara, na koje je takođe resorno ministarstvo dalo saglasnost. Gradsko veće utvrdilo je i predlog odluke o načinu utvrđivanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta i uputilo odbornicima na razmatranje i odlučivanje.

Članovi veća dali su saglasnost na program korišćenja sredstava subvencija JKP “Čistoća“ u iznosu od 16,5 miliona dinara i to za nabavku opreme za Reciklažni centar, rekultivaciju deponije Jovanovac i uslugu čišćenja divljih deponija na teritoriji grada. Saglasnost je data i Gradskoj upravi za investicije za pokretanje postupka javne nabavke za radove na rekonstrukciji dela fiskulturne sale OŠ “Milutin i Draginja Todorović“.

4 Komentara

  1. Ha ha ha … čistači ulica i urbanisti …Ha ha ha, mali Radomir se baš u sve razume u ha ha ha . Gasi Direkciju za urbanizam, ali zato svojima iz partije koji su zaposleni u Zavodu za zaštitu spomenika, dozvoljava da imaju privatne firme i da projektuju na mestima gde su službeno izdavali uslove u Tanaska Rajića, i niko ne sme da ih pipne… ni Gradska Uprava za planiranje ni gradjevinska inspekcija, jer su svi korumpirani i učestvuju u prikrivanju nezakonitih radnji

  2. Samo mali gradovi i neuki gradonačelnici bez iskustva u rukovodjenju javnim sistemima, mogu inicirati i doneti ovako skandalozne odluke. Imati viziju razvoja gradova, zasnovanu na otpuštanju je razlog za vanredne lokalne izbore. Otpuštanje zaposlenih zbog nesposobnosti garniture da privuče investicije, je za svaku osudu. U svakoj ozbiljnijoj državi i gradu, većnici koji su zaduženi za investicije bi dobili otkaz. To se u Kragujevcu neće desiti, jer je bitno da bez pogovora slušaju gradonačelnika, a to što ne znaju da rade svoj posao je manje bitno, jer ralunaju da običan građanin neće primetiti da oni ne znaju da rade svoj posao. Učinak po pitanju novih investicija je 0 i tu svaki trener mora da menja tim, ali ne i mali Radomir kojem je prvo rukovodeće mesto, baš mesto gradonačelnika pa se od njega i ne očekuje puno dobrog, ali je važno da ne napravi puno loših opcija do njegovog odlaska , jer sa osnivanjem jednog preduzeća koje će biti sve a ništa, samo pokazuje da nije u stanju da te ljude zaposli ali da jeste sposoban da ih otpusti jer zna da se radnici neće buniti jer su u svakom javnom preduzeću sindikate preuzeli njegovi ljudi !!!

  3. “Direktor Javnog preduzeća „Urbanizam” Dragan Dunčić otvoreno kaže da on preduzeće kome je na čelu, bivšu „Direkciju za urbanizam”, ne vidi u ovom društvu”. Pa ako ga ne vidi, što nije podneo ostavku, nego daje izjavu da nije u redu, a došao je iz NS da zatvori JP Urbanizam i pretvopri ga u odeljenje Čistoće. Svi znamo da to radi iz ličnog interesa, jer smo konkurencija JP Zavodu za urbanizam Vojvodine u NS (gde je pomoćnik direktora njegova žena) i privatnoj firmi njegovog brata za urbanizam AQUA F DOO ZA PROJEKTOVANJE, INŽENJERING I EXPORT-IMPORT NOVI SAD (u APR su svi podaci javni) . Nek objavi koliko je poslova dobio na tržištu dok je bio direktor JP Urbanizam u Kragujevcu i videće se koliko je radio u interesu preduzeća. Umesto da odgovara za sukob interesa, jer nije smeo da bude ovlašćeno lice u JP Urbanizam, a da mu se istom delatnošću bavi njegova familija , on daje izjavu da nije u redu što njegovo preduzeće pripajaju JKP Čistoći . Srećom Agencija za borbu protiv korupcije ne radi svoj posao!!! Njemu je izgleda samo bilo važno da se hvali kako ga je u Kragujevac pozvao lično gradonačelnik Nikolić. Ali ako je tako, i ako je za to znao gradonačelnik, neko mora da odgovara za njegovo postavljenje i sukob interesa !!!

Odgovorite