Obeležen Međunarodni dan mladih u Kragujevcu, čak 400 mladih dobilo vaučere

- -
0

Međunarodni dan mladih obeleže je juče, a tim povodom, grad Kragujevac i Kancelarija za mlade, u saradnji sa Ustanovom za sport i fizičku kulturu „Park“, Omladinom JAZAS-a i Udruženjem „Interaktiv“, organizovali su druženje mladih na gradskim bazenima i u Avantura parku na jezeru u Šumaricama.

Međunarodni dan mladih obeležava se već 18 godina. Širom sveta prvi put je obeležen 2000. godine, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na probleme i potrebe omladine, učenika i studenata. U Srbiji se Međunarodni dan mladih obeležava od 2007. godine, a u Kragujevcu čitavu deceniju.

Ove godine, uz podršku lokalne samouprave i Kancelarije za mlade, organizovano je druženje mladih na gradskim bazenima i jezeru u Šumaricama.

Besplatne vaučere za ulaz na bazene i u Avantura park preuzelo je oko 400 mladih.

Mladi ljudi su pokretači novih ideja, promena, inovacija. Njihova kreativnost i potreba za učenjem i unapređivanjem znanja i veština, kojom izgrađuju sopstvenu ličnost, odražava se i na okolinu. Zbog toga je potrebno mladima omogućiti da se slobodno izražavaju i, u skladu sa interesovanjima, učestvuju u društvenim aktvnostima i donošenju odluka.

Nema komentara

Odgovorite