Obavljen žreb za pete „Šumadijske zimske igre“

- -
0

Peti ciklus regionalnog takmičenja sela u okviru manifestacije „Šumadijske zimske igre“ počinje 18. januara 2013. godine.

Tim povodom, danas je u zgradi Grada izvučen redosled sela koja će se nadmetati u četiri kvalifikaciona takmičenja, kao i sela domaćina gde će održavati „Šumadijske zimske igre“. Tako se u prvom krugu u selu Županjevac koji je domaćin sastaju Dobrača, Bare i Brzan, u drugom Čumić, Resnik i Dragobraća, trećem Kutlovo, Velike Pčelice i Poskurice i četvrtom Gruža, Donja Sabanta i Cvetojevac.

– Ovog puta smo poboljšali pravila „Šumadijskih zimskih igara“ i dodali još jednu igru u brzom ispijanju mleka, a program smo učinili fleksibilnijim, jer smo u kulturno umetničkom delu programa pružili mogućnost i manjim selima i naseljima da se uz kratak film predstave tačkom po slobodnom izboru – rekao je Slobodan Lomović, organizator u Odeljenju za poljoprivredu grada Kragujevca.

Do sada je prijavljeno 13 sela, s tim što do početka igara mogu da se prijave još tri sela.

Prema rečima Slobodana Lomovića, finalno takmičenje Šumadijskih zimskih igara, za razliku od prethodnih godina kada se održavalo na kragujevačkom Šumadija sajmu, u martu 2013. godine biće održano u jednom od mesta za koji se žiri bude opredelio.

Organizator petog ciklusa takmičenja Šumadijskih zimskih igara je „Agencija VA“, pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, a uz podršku Radio televizije Kragujevac i Kragujevac Koncerta.

Nema komentara

Odgovorite