O prevenciji raka dojke u sredu na Ekonomskom fakultetu

- -
0

Prva od tri “Ružičaste radionice”, posvećene prevenciji raka dojke, biće održana u sredu, 9. oktobra, na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu sa početkom u 13 časova.

Radionica će biti prvenstveno fokusirana na prevenciju raka dojke edukacijom žena o faktorima rizika za maligne bolesti i samopregledu dojki kao prvom koraku u zaštiti zdravlja savremene žene.

Pored stručnjaka iz Kliničkog centra Kragujevac, studentkinje će imati priliku da čuju i iskustva žena koje su uspešno savladale ovu opaku bolest, dobiju odgovore na brojna pitanja koja su ih mučila i nauče da izvrše pregled svojih dojki.

Cilj kampanje koju “Adrija medija grupa” sprovodi u saradnji sa kompanijom “Avon” je da se podigne svest mladim ženama o tome koliko su prevencija i rana dijagnostika važni u borbi protiv raka dojke. Rak dojke je najčešći maligni tumor i jedan od vodećih uzročnika prevremene smrti kod žena i u Srbiji i svetu. Otkriven u ranoj fazi, rak dojke može biti izlečiv u 90 odsto slučajeva.

“Avon” akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji ove godine obeležava 15 godina postojanja, a od pokretanja do danas prikupila je i donirala više od pola miliona dolara. Vrednom donacijom doprineli su kupovini potrebne opreme za ranu dijagnostiku, podizanju svesti o važnosti prevencije i podršci programima koji pružaju neophodnu obuku i informacije ženama u borbi protiv raka dojke.

Program:

Od 13 do 14 sati – “Važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke”
Od 14.30 do15 sati – Pink party

Govornici:

Dr Sunčica Dagović, onkolog, Klinički centar Kragujevac
Dr Sanja Milojević, radiolog, Klinički centar Kragujevac
Marija Aćimović, žena koja je izlečila rak dojke
Nataša Bajat, urednica magazina Lena
Sonja Knežević, kompanija Avon

Nema komentara

Odgovorite