Novogodišnji prijem gradonačelnika

- -
0

novogodisnji prijemGradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, priredio je juče novogodišnji prijem za odbornike Skupštine grada, predstavnike medija, javnog, političkog i kulturnog života grada u Svečanom salonu Zgrade grada.

Ove godine, prijem je nešto skronmniji, u skladu sa finansijskom situacijom u kojoj se grad nalazi. Ipak, razloga za optimizam ima, jer je račun grada u deblokiran.

– Hvala vam što imate razumevanja za sve ovo što smo počeli da radimo i što ćemo činiti u narednoj godini. Desila se promena vlasti u Kragujevcu i ta promena je bila uslovljena potpunim kolapsom u javnom sektoru. Naše je da probamo da sav entuzijazam i energiju koju imamo uložimo u to da saniramo kompletnu situaciju – rekao je Nikolić.

On se zahvalio ljudima koji su imali poverenja u njega i njegov tim i svima sa kojima sarađuje već dva meseca, na tome da se koliko-toliko dovede situacija u red.

– Ono što je prva lepa vest koja nam se dogodila jeste da smo uspeli da deblokiramo račun grada, da smo zahvaljujući Vladi Srbije kojoj smo neizmerno zahvalni, uspeli da izmirimo obaveze prema poslovnim bankama koje dospevaju do Nove godine. Sada ćemo malo lakše da dišemo, malo ćemo više imati sredstava da se okrenemo javno-komunalnim preduzećima. Mislim da će zaposleni u javnom sektoru biti zadovoljni, neke plate ćemo uspeti da izmirimo, ali i dalje ostaje teška situacija i borba za narednu godinu – istakao je Nikolić.

Gradonačelnik se na kraju zahvalio i građanima Kragujevca koji imaju strpljenja, koji žive teško u nadi da će da bude bolje.

– Naše je da sve njihove nade pokušamo da ostvarimo, i vredno i naporno ćemo na tome raditi tokom 2015. godine – zaključio je Nikolić na novogodišnjem prijemu.

Nema komentara

Odgovorite