Novogodišnji koktel za odbornike

- -
0

novogodisnji koktelPredsednik Skupštine grada Saša Milenić sa saradnicima, zamenicom predsednika Skuptine grada Slavicom Kominac, sekretarom Vesnom Stanišić i zaposlenima u Sekretarijatu za skupštinske poslove, u pauzi šestog redovnog zasedanja gradskog paralmenta održao je tradicionalni Novogodišnji koktel za odbornike. Pored njih prijemu su prisustvovali gradonačelnik Veroljub Stevanović, zamenik gradonačelnika prof.dr Nebojša Zdravković, članovi Gradskog veća i direktori javnih i javno komunalnih preduzeća.

Okupljene je najpre pozdravila zamenica predsednika Skupštine grada Slavica Kominac koja je podsetila da skupština, u ovom sazivu radi već sedam meseci i dva dana, i pozvala kolege odbornike da i u narednoj godini daju svoj doprinos radu paralmenta i poboljšanju kvaliteta i uslova života građana Kragujevca, kroz odluke koje će se naći pred Skupštinom grada. Ona je svima poželela srećne predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike.

Čestitajući takođe predstojeće praznike Saša Milenić, predsednik gradskog paralmenta, je ocenio i rad Skupštine u ovoj godini podsećajući da je novi saziv konstituisan nakon izbora za organe lokalne samouprave u maju ove godine, praktično je u kontinuitetu sa skupštinom iz prethodnog četvorogodišnjeg saziva.

– Nije izmenjena dominanta politička partija u skupštinskom sazivu, to je i dalje Zajedno za Šumadiju i G17 plus kao većinski partner, šira većinska koalicija takođe nije značajno izmenjena, uz neke dodatke, sam predsednik Skupštine je ostao isti, kao i sekretar, a samim tim i ciljevi i metod rada su ostali neizmenjeni-reprezentativnost i efikasnost. To znači da mi zaista na najorganizovaniji i dostojanstveniji način predstavljamo autentične interese građana Kragujevca, svih kategorija i grupa, a istovremeno to činimo efikasno, ne usporavamo rad gradonačelnika i Gradskog veća u egzekutivnim poslovima izvršne vlasti. To smo i ove godine činili kao i ranijih, i fioke Sekretarijata sa starom godinom ostavljamo potpuno prazne. Nema nijednog akta ovlašćenog predlagača koji čeka Skupštinu na usvajanje, već smo sve takve predloge uvrstili u dnevni red ove poslednje, ovogodišnje, sednice – rekao je Milenić.

On je za 2013.godinu, koja je u Kragujevcu proglašena Godinom Dimitrija Davidovića i modernog novinarstva, uputio poruku, pre svega ljudima koji se bave javnim poslovima.

– Srbija u 2013. ne bi smela dovesti u pitanje svoju orijentaciju ka svetu, svoju pripadnost evropskim vrednostima, svoju pripadnost poslovima integracije i svoju odlučnost da emancipuje u materijalnom, socijalnom, društvenom, kulturnom i svakom drugom smislu pokoljenja i populaciju koja je danas čini. Ako se tih vrednosti budemo pridržavali radićemo uspešno čega kog se budemo dohvatili u 2013.godini – zaključio je predsednik Skupštine grada Saša Milenić.

Nema komentara

Odgovorite