Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Kragujevcu

- -
0

U Prvoj tehničkoj školi nedavno je došlo do vršnjačkog nasilja, tuče u dvorištu škole. Vinovnici su bili sedamnaestogodišnji učenici trećeg razreda P. J. i L. S.

Kako kaže direktor te škole Zoran Zorić, incident se dogodio između četvrtog i petog časa kada se se sukobili učenici trećeg razreda elektro smera.

“Tuču je prijavio profesor fizičkog, koji je u to vreme nakon časa zaključavao salu. Video je gužvu i onda povređenog L. S. Oba učenika je doveo u kancelariju pomoćnika direktora, gde su oni i prestali da se svađaju. Obavešteni su roditelji, razredni starešina, tim za bezbednost i ja. L. S. je imao krvarenje iz usne, a P. J. je bolela ruka. Stigla je Hitna pomoć i obojicu odvezla u Klinički centar. Sa njima je bio i razredni starešina jer roditelji L. S. žive u inostranstvu, a baka je udaljena 40 kilometara od grada “, kaže direktor Zorić.

L.S. je zadržan na opservaciji dok se ne urade svi potrebni snimci zbog povrede vilice, jer mu je vršnjak pesnicom izbio zub i naneo težu telesnu povredu.

Incident je okarakterisan kao fizičko nasilje trećeg stepena, a škola će pojačati dežurstvo nastavnika na mestima u dvorištu koja nisu pokrivena kamerama.

Ovo je drugi slučaj vršnjačkog nasilja u ovoj školi za proteklih mesec i po dana. Krajem januara ove godine je isto na času fizičkog nastradao R. R. (16) kojeg je pesnicom udario M. L. (17). Tada je R.R. zadobio od udarca glavom o pod dobio tešku telesnu povredu potres mozga zbog koje se sedam dana lečio u Kliničkom centru.

Disciplinski postupak protiv M. L. je okončan i Nastavničko veće naredne nedelje će doneti odluku o disciplinskim merama, koje će biti ili ukor pred isključenje ili isključenje.

Nema komentara

Odgovorite