Nova podrška radu udruženja “Luna“

- -
0

U prisustvu člana Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu dr Gordane Damnjanović, direktora Doma zdravlja dr Vasilija Antića, profesora Klaudija Agostinija u Svečanom salonu zgrade Gradske uprave, dr Suzana Perović, predsednica UO Udruženja osoba sa mentalnim smetnjama “Luna“ i Mauricio Kamin, direktor Asocijacije Trentino za Balkan potpisali su nov trogodišnji ugovor o finansiranju programskih aktivnosti ovog udruženja.

Udruženje “Luna“ uz podršku Asocijacije Trentino za Balkan, grada Kragujevca i Doma zdravlja počelo je sa radom 2015. godine i predstavlja jedno od najvećih u ovoj mreži udruženja.

Govoreći o podršci koju pruža od samog početka osnivanja Udruženja, dr Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja podsetio je na pobratimske odnose Savetovališta za mentalno zdravlje Doma zdravlja i centra u pokrajini Trentino.

“Potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora sa Asocijacijom potvrđujemo našu želju da nastavimo putem kojim smo pošli i dalja saradnja za nas je veoma značajna jer sve ono što smo započeli možemo da nastavimo, radionice, uključivanje korisnika u zajednicu. Naša misija jeste promocija, prevencija mentalnog zdravlja a krajnji cilj Udruženja i svih naših napora jeste otvaranje Centra za mentalno zdravlje i to je naša ideja vodilja”, rekla je psihijatar dr Suzana Perović, predsednica UO Udruženja.

O dosadašnjoj saradnji, oceni realizovanih kampanja udruženja “Luna“ i o ugovorom predviđenim planovima dalje saradnje, govorio je Mauricio Kamin, direktor Asocijacije Trentino za Balkan.

“Potpisivanje ugovora je korak napred u saradnji Asocijacije i Udruženja što znači implementaciju novih zajedničkih ideja. Naš cilj nije da prenesemo trentinski model i princip lečenja osoba sa mentalnim smetnjama već da napravimo model koji će koristiti i davati rezultate u lečenju pacijenata u Srbiji. Bez podrške grada Kragujevca i Doma zdravlja, ali i posvećenog rada medicinskog tima udruženja i dr Suzane Perović ne bi bilo moguće nastaviti dalju saradnju. Trentinski model postoji već dugi niz godina ali sa timom iz udruženja napravićemo neki novi i realizovaćemo ga kroz različite aktivnosti razmenom studenata ili gostovanjem profesora, lekara ili pacijenata”, kazao je Kamin.

Nema komentara

Odgovorite