Nikolić: U KC Kragujevac 16 obolelih od koronavirusa

- -
4

U Kliničkom centru Kragujevac hospitalizovano je 16 obolelih od koronavirusa, rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić, na današnjoj konferenciji za medije.

On je potvrdio da je juče zaraženo i prvo dvoje Kragujevčana i dodao da je pet zaraženih iz Ćuprije, četiri iz Aranđelovca, dva iz Čačka i po jedan iz Rekovca, Svilajnca i Paraćina.

– To dvoje Kragujevčana imaju svoje porodice, te porodice imaju svoje sopstvene kontakte, što znači da ubuduće moramo da budemo ozbiljno oprezni, jer je koronavirus konačno stigao u Kragujevac – rekao je Nikolić.

Četvoro obolelih nalazi se na respiratoru, od čega je dvoje u težem stanju, ali su svi trenutno stabilni.

Institut za javno zdravlje je do sada prosledio 70 uzoraka na porvrdu.

– Na 54 je odgovoreno, imamo devet pozitivnih i to šest sa teritorije opštine Aranđelovac, dva iz Kragujevca i jedan iz Rekovca. Pod zdravstvenim nadzorom se do danas nalazi 1.200 osoba, što podrazumeva one koji su napuštali Srbiju i prilikom dolaska su im uručena rešenja ili im je rečeno da se jave nadležnim službama. Sveukupna situacija se promenila, imamo dva slučaja na teritoriji Kragujevca. Iskoristio bih ovu priliku da apelujem na savest građana, da se strogo poštuju mere Vlade Srbije, u smislu kretanja i poštovanja higijenskih pravila – rekao je dr Predrag Delić, zamenik direktora Instituta za javno zdravlje.

4 Komentara

  1. Pod hitno objava imena zaraženih….nije vrwme za slepo poštovanje etike, nego sa čuvanje zdravlja….jedini način je da se sami štitimo jer je mnogo nesavesnih medju nama…..

  2. Ok nadležni. Nije vreme za igranje. Od juče je u fabrici Zastava Oružje jedna ženska osoba pozitivna! Znate koliko tamo ljudi rade, koliko je to porodica? A od pon.23.03.su tek na odmorima. I to ne svi! Ko sme biti toliko danas neozbiljan, neodgovoran?!?

Odgovorite