Nikolić otvorio renovirani paviljon u “Malim pčelicama”

- -
1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je u Kragujevcu paviljon u okviru Zavoda za smeštaj odraslih lica sa posebnim potrebama “Male pčelice”, istakavši da je jedan od osnovnih pokazatelja civilizacijskog razvoja društva i njegov odnos prema sugrađanima koji zahtevaju našu konstantnu brigu.

nikolic

“Na primeru našeg odnosa prema građanima kojima je neophodna naša posvećenost, bez obzira na njihov uzrast i stepen invalidnosti, vidi se koliko smo humani, koliko očovečeni, koliko živimo principe dobrote i ljudskosti”, naveo je predsednik Nikolić.

Predsednik je kazao da u doktrini državne politike o socijalno zahtevnim grupama, njihovog zbrinjavanja, socijalizacije, prisutnosti u svakodnevnom životu, ogleda se sveopšti napredak jedne države i društva.

Zato je, istakao je, renoviranje paviljona po najvišim standardima za sveukupnu sliku o Srbiji ne manje važno od završetaka infrastrukturnih projekata, od podizanja škola, bolnica, sportskih objekata.

“Dozvolite mi da ovom prilikom, najpre pozdravim i izrazim istinsku zahvalnost zaposlenima koji su posvetili sebe ovom izuzetno zahtevnom i za državu izuzetno značajnom poslu. Nekako nam promaknete u svakodnevnim problemima i propuštamo priliku da vas pohvalimo i izrazimo vam svoju zahvalnost koju zaslužujete, ali znajte da smo svi mi svesni vašeg truda i nesebične posvećenosti”, rekao je predsednik države.

Bez vaše potpune predanosti, ukazao je, ovaj Zavod ne bi mogao da bude uspešan kao što jeste, ne bi uspeo da podigne lestvicu u standardima brige o odraslim licima sa posebnim potrebama.

“To činite i danas ovim paviljonom, koji ste od temelja do krova gotovo u potpunosti obnovili svojim sredstvima”, naveo je predsednik Nikolić.

Zato i ne čudi, dodao je, što imate i uvek ćete imati podršku lokalne zajednice – svog Kragujevca i Kragujevčana, ali i podršku države.

Iskustva Zavoda, istakao je, mogu da pomogne državi u razvoju, definisanju i praktičnoj primeni segmenta socijalne ekonomije – svetskom trendu u kome ne želimo da zaostanemo.

“Sa željom da vaš primer slede i drugi u Srbiji, da vam status korisnika vaših usluga bude najvažniji zadatak, proglašavam otvorenim obnovljeni paviljon Zavoda za smeštaj odraslih lica Male pčelice”, rekao je Nikolić.

1 komentar

Odgovorite