Nikolić obećao rešenje za probleme Niskogradnje

- -
0

protest niskogradnja nikolic

Radnici JKP „Niskogradnja“, preduzeća koje realno postoji samo na papiru, okupili su se danas ispred zgrade Grada, tražeći od osnivača da reši probleme u kojima se nalaze. Reč je o osamdesetak radnika, koji su zbog finansijskih problema u tom kolektivu, početkom 2013. godine, preraspoređeni u druga gradska javna preduzeća. Ugovori o njihovom angažovanju istekli su 28. februara i nisu obnovljeni, zdravstvene knjižice su im neoverene, duguje im se tri i više plata.

Na sastanku koji je gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, organizovao sa predstavnicima „Niskogradnje“ dogovoreno je da se nađe rešenje, jer je reč o delatnosti koja je gradu neophodna za poslove održavanja ulica.

– „Niskogradnja“ je ogroman problem. U prethodnom periodu, prethodna vlast je tu delatnost prebacila na JKP „Čistoća“ i na taj način potpuno uništila „Niskogradnju“. To preduzeće više nema mehanizaciju, ona je prebačena u „Čistoću“ i „Parking servis“, ima samo zaposlene koji na ovaj način pokušavaju da reše svoje probleme – rekao je obraćajući se okupljenim radnicima gradonačelnik Nikolić.

Na sastanku je dogovoreno da deo radnika bude prebačen u ta dva preuzeća, gde se i nalazi mehanizacija „Niskogradnje“, ali u optimalnom broju, a ne da se viškovima opet opterećuju ti kolektivi.

– Ono što je problem, jeste višak radnika u „Niskogradnji“, koji je realno i pre ovoga postojao. Grad Kragujevac ponudiće adekvatan socijalni program i na osnovu toga raskinuti radni odnos sa onima koji su zainteresovani da doborovoljno napuste taj kolektiv. Verujem da će biti zadovoljni onim što ćemo im ponuditi, jer nećemo odstupati od onoga što nude druge lokalne samouprave. Odmah nakon izjašnjavanja radnika, počećemo da rešavamo taj problem, jer je najvažnije da znamo koliko će to da košta grad i kako ćemo da obezbedimo sredstva – zaključio je Nikolić.

Nema komentara

Odgovorite