NEVEROVATNO: Iz stana iseljeno 48 mačaka

- -
2

Komunalna inspekcija u Kragujevcu jutros je, po prijavi građana, oduzela 48 mačaka od jedne žene. Ona je u stanu na drugom spratu stambene zgrade držala 50 mačaka, i komunalci su joj ostavili dve, koliko je zakonom dozvoljeno.

Uz asistenciju zaposlenih u “ZOO higijeni”, životinje su posle dužeg ubeđivanja sa gazdaricom uhvaćene u stanu i odnete u azil za životinje.

Kako je izjavio komunalni inspektor Veselin Jakšić, u stanu u Kragujevcu je prema gradskoj odluci moguće držati dva psa ili dve mačke.

“Svetlana S. drži oko 40 odraslih mačaka, i veliki broj mačića. Uslovi za njihovo čuvanje su nehigijenski, zgrada je u totalnom haosu. Nadam se da će nakon ovog izvršenja ljudi živeti bolje”, rekao je Jakšić.

Jedan od stanara zgrade, Radivoje Knežević kaže da se godinama svi bore da se taj problem reši.

“Oseća se neprijatan miris, sve smo pokušavali, ali do sada je sve ostalo isto. Mi razumemo da ta žena i njen sin sa kojim živi vole životinje, ali je ovo preterano. Volimo ih i mi, ali tolika brojnost životinja u jednom stanu je neizdrživa, i za ljude i za mačke”, kaže on.

Mačke su iz ovog stana iseljavane i pre dve godine, i prenete u azil. Tada su im njihovi vlasnici odneli tepih, svu neophodnu hranu, čak je sin vlasnice noću spavao sa njima u azilu. One su tada raspoređene ljubiteljima životinja, ali je on odmah prikupio nove i ponovo napunio stan.

2 Komentara

  1. A kakvo resenje je drzava ponudila za ovaj i slicne slucajeve? U kakvim li sad uslovima zive u tom nekom azilu i dokle ce ziveti?

Odgovorite