Nemoj da ćutiš – pomoć potraži

- -
0

1002426_141930089336439_188696166_nU sredu, 26. juna u 10 sati biće održana humanitarna akcija “Nemoj da ćutiš – pomoć potraži” koja je nastala kao plod saradnje Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine i Centra za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica”.

Cilj ove akcije je da se materijalno pomogne Prihvatilištu za žrtve porodičnog nasilja, koje postoji u okviru Centra “Kneginja Ljubica”, ali i da samu temu nasilja dovede u centar pažnje što većeg broja ljudi, jer to je najbolji način da građani nasilje percipiraju kao negativnu pojavu koju je neophodno prijaviti i stati na put njenoj disperziji.

“Na postavljenom punktu u pešačkoj zoni prikupljaće se garderoba, sredstva za ličnu higijenu, školski pribor… Takođe će biti postavljene kutije za donaciju Prihvatilištu za žrtve porodičnog nasilja. Obzirom da imamo odličnu saradnju sa Institutom za javno zdravlje i Fakultetom medicinskih nauka, na istima će biti obezbeđene prostorije u kojima će dežurati socijalni radnici, tog popodneva, i primati osobe koje trpe bilo koju vrstu nasilja, a nemaju kome da se obrate za pomoć. Naši članovi će upućivati iste na date lokacije, gde im se može ukazati pomoć. Takođe će članovi Komiteta interaktivno edukovati građane o neophodnosti pričanja o temi nasilja, kako mogu da pomognu ako sami primete nasilje, i kako kao društvo na taj način intelektualno i duhovno napredujemo.” – istakli su organizatori humanitarne akcije.

Nema komentara

Odgovorite