Naučni skup “Dragoslav Srejović i mitologija”

- -
0

U četvrtak, 29. novembra u 10 časova u svečanoj sali Rektorata biće održan naučni skup na temu “Dragoslav Srejović i mitologija”. Ovaj, četvrti po redu memorijal akademika Dragoslava Srejovića organizuje Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu. Dragoslav Srejović je jedan od osnivača i prvi upravnik Centra.

Do sada su održana tri memorijala posvećena njegovom radu na polju praistorijske i antičke umetnosti i arheologije, dok će na naučnom skupu 29. novembra biti govora o grčko-rimskoj i slovenskoj mitologiji kao bitnim delovima stvaralaštva Dragoslava Srejovića.

Memorijal će svečano otvoriti akademik Nikola Tasić, potpredsednik SANU, prof. dr Slobodan Arsenijević, rektor Univerziteta u Kragujevcu, akademik Ivan Gutman, upravnik Centra, prof. dr Zoran Todorović, član Gradskog veća i akademik Vidojko Jović, predsednik programskog odbora skupa.

Nakon predstavljanja mitoloških studija u 15 časova biće položen venac na grob Dragoslava Srejovića, dok će u 18 časova biti emitovan dokumentarni film o srpskom akademiku i arheologu čime će skup biti zvanično zatvoren.

Studenti Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu (odsek za muzičku umetnost) učestvovaće u umetničkom delu programa.

 

 

Nema komentara

Odgovorite