Naslednik Fiat Punta će se možda proizvoditi u Kragujevcu

- -
0

fiatIako su se ranije prenosile informacije da će se naslednik aktuelnog Fiatovog Punta (pojavio se još 2005. godine pod nazivom Grande Punto) proizvoditi u Poljskoj, poslednje glasine iz Italije kažu da će se automobil ipak proizvoditi u našoj zemlji.

Dakle, ako se ove vesti pokažu kao tačne, naslednik Punta se neće proizvoditi u fabrici Tychy u Poljskoj ni u Melfiju u Italiji, već u FAS-u u Kragujevcu gde se trenutno pravi 500L (uz 500L Living i 500L Trekking verzije). Tako bi fabrika u Kragujevcu dobila i taj famozni drugi model koji proteklih meseci priželjukuju mnogi u Srbiji. I ponovo, ovo su samo glasine iz Italije, ostaje da sačekamo na zvanične informacije.

Kako stvari sada stoje, naslednik Punta će biti napravljen na platformi našeg Fiata 500L, pri čemu će dužina tog novog automobila biti manja od četiri metra.

Fiat će ovaj automobil tržištu ponuditi tokom 2016. godine, što je uostalom i najavljeno u maju prošle godine prilikom predstavljanja njihovih petogodišnjih planova.

Ime automobila je međutim i dalje nepoznato; neki izvori su ranije pominjali oznake kao što su Fiat 500B, 500 Plus i 500 +, a neki kažu da postoji šansa da se upotrebi naziv Fiat 600.

Što se izgleda tiče, tu navodno neće biti iznenađenja, budući da se očekuje da će naslednik Punta biti sličan Fiatu 500X, samo u manjem pakovanju i sa nižim klirensom.

Autor/Izvor: Ivan Mitić/Autoblog.rs
Render: Auto.it

Nema komentara

Odgovorite