Najveći međunarodni RED BULL umetnički projekat u istoriji – Red Bull Collective Art

- -
0

CA_LogoRed Bull Collective Art zasniva se na tehnici ‘Cadavre exquís’ i dovodi je u digitalno doba.

Cadavre exquís je kolaboraciona tehnika, koja je prvi put upotrebljena od strane nadrealista, još davne 1925. godine. To je metod kojim se više nepovezanih reči ili slika povezuje u jednu celinu. Učesnici postepeno doprinose delu, tako što vide samo kraj rada umetnika pre njih i na osnovu toga kreiraju svoj deo ili poštovanjem određenog pravila, kako bi svi doprineli stvaranju jednog kolektivnog umetničkog dela.

U periodu od dve nedelje Red Bull Collective Art će objediniti ljude širom sveta u ovom kreativnom procesu, stvarajući jedno nenadmašno umetničko delo na internacionalnom nivou.

Red Bull Collective Art je otvoren za sve, od dizajnera i umetnika, preko fotografa i publicista – bitno je samo da ih povezuje zajednički cilj – da ono što kreiraju  i podele sa svetom. Kroz ovaj projekat Red Bull u saradnji sa Adobe-om pruža talentovanim pojedincima šansu da učestvuju u kreiranju nečega, što bi moglo postati najveće i najraznolikije umetničko delo na svetu.

Sa aktivacijom u 85 zemalja, Red Bull Collective Art će postati unikatno kolaboraciono umetničko delo, napravljeno u potpunosti digitalnim putem i viđeno od strane publike širom sveta.

Više informacija i formular za prijavu, svi zainteresovani mogu naći na web stranici www.redbullcollectiveart.com

Nema komentara

Odgovorite