Najuspešniji poljoprivrednici otputovali na sajam u Budimpeštu

- -
0

Najuspešniji poljoprivrednici otputovali na sajam u BudimpeštuOsamnaestoro najuspešnijih poljoprivrednih proizvođača članova Udruženja odgajivača goveda simentalske rase, Udruženja sitnih životinja, Agrobiznis centra, Udruženja odgajivača ovaca, voćarskih udruženja iz Masloševa i Stragara, Udruženja poljoprivrednika „Seljak“ iz Cvetojevca, Udruženja povrtara iz Komarica, Udruženja žena „Seljančica“ i „Kneginja Milica“ koji su nagrađeni na „Devetom šumadijskom sajmu poljoprivrede“, otputovali su jutros u Mađarsku, gde će o trošku grada posetiti „Međunarodni sajam poljoprivrede“, koji se održava u Budimpešti. Oni će u prestonici Mađarske boraviti od 29. januara do 2. februara.

– Pošto je u pitanju mešovita delegacija koja se sastoji od stočara, voćara, povrtara, oni će pored sajma u Budimpešti, koji je jedan od najvećih u Evropi, obići i nekoliko stočarskih farmi u okolini Budimpešte, vinarije, voćne zasade, tako da će imati prilike da se upoznaju ne samo sa najnovijim dostignućima iz oblasti poljoprivrede nego i sa načinom na koji je organizovana poljoprivreda, tako da smatramo da će im ta iskustva biti veoma korisna – izjavila je Snežana Živanović-Katić, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu, koja je sa delegacijom poljoprivrednika iz Kragujevca otputovala jutros u Budimpeštu.

Najuspešniji poljoprivrednici koji su nagrađeni na dosadašnjim sajmovima poljoprivrede u Kragujevcu, o trošku grada ranijih godina posetili su poljoprivredne sajmove u Veroni, Parizu, Bolonji, Sloveniji.

Nema komentara

Odgovorite