Najgori dan za Srbiju: 115 novih slučajeva koronavirusa, čak 7 preminulih

- -
0

U Srbiji je registrovano ukupno 900 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 477 osobe od kojih je 115 pozitivno i  362 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U poslednja 24 časa preminulo je sedmoro pacijenata, pa je broj žrtava koronavirusa u Srbiji porastao na 23.

Na najkraćoj do sada konferenciji za medije, javnosti se obratio samo dr Goran Stevanović.

– Danas je najgori dan za Srbiju. Ono čega se bojim je da nije najgori u budućnosti, čekaju nas još gori dani. Ovo je rezultat nepoštovanja mera koje smo davali, za koje smo molili i kumili. Ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo prema sebi i drugima, bliži nam se scenario Italije i Španije. Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti. I dalje se intenzivno družimo i pokušavamo na bilo koji način da izbegnemo neophodne mere samoizolacije i distanciranja. Ako nastavimo tako da se ponašamo, ne postoji zdravstveni sistem koji će kompenzovati ovoliki broj obolelih. Sada moram da idem da pomažem mojim kolegama koji provode ceo dan pod maskama i skafanderima, a kolege epidemiolozi moraju da pokušaju da pronađu sve kontakte ljudi koji su pozitivni – zaključio je Stevanović.

Podestimo, jutros je preminuo Kragujevečanin koji se lečio u KC Kragujevac, pa je i u ovom gradu zabeležena prva žrtva koronavirusa.

Nema komentara

Odgovorite