Najavljena 9. sednica Skupštine grada

- -
1

slavica kominacZamenik predsednika Skupštine grada Kragujevca, Slavica Kominac, najavila je danas održavanje IX redovne sednice gradskog parlamenta, za petak 29. mart sa početkom u 9 časova.

Prema njenim rečima, pred odbornicima će se naći izmene Odluka o osnivanju javnih i javno komunalnih preduzeća, čiji je osnivač grad Kragujevac, a kojom će se tim preduzećima omogućiti, da se, u skladu sa važećim zakonskim aktima, kratkoročno zadužuju na period od 12 meseci, a ne kao do sada da zaduživanje bude vezano za kalendarsku godinu, što je zapravo javni dug i odnosi se na budžete.

– Izmenama ove odluke oni će, u kratkoročnom zaduživanju, imati mogućnosti da u periodu od 12 meseci izvrše otplatu kratkoročnih kredita. Pred odbornicima Skupštine grada u petak će se naći i predlozi odluka o davanju saglasnosti na statute javnih i javno komunalnih preduzeća, što je proizašlo iz već usvojenih osnivačkih akata ovih preduzeća, a usaglašeni su i sa novim osnivačkim aktima i novim Zakonom o javnim preduzećima. Tačka dnevnog reda o kojoj će raspravljati, a zatim se i izjašnjavati odbornici su i izveštaji o poslovanju javnih i javno komunalnih preduzeća za 2012. godinu. Takođe, pred odbornicima će se naći i predlozi zaključka o prihvatanju izveštaja o radu za 2012.godinu Centra za socijalni rad „Solidarnost“ i Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ rekla je Slavica Kominac.

Odbornici će razmatrati i plan detaljne regulacije u radnoj zoni Petrovac uz ulicu Lepenički bulevar, od ulice Miodraga Vlajića Šuke do granice GUP-a Kragujevac 2015. godine, gde se nastavlja započeti projekat Grada na proširenju radne zone i mogućnosti razvoja određenih privrednih grana u Kragujevcu.

Slavica Kominac rekla je i da će se gradski paralment izjašnjavati o smanjenju osnivačkog udela grada Kragujevca u Istraživačkom razvojnom centru „Bioirc“, sa sadašnjih 25 na 24 procenata, kao i o davanju saglasnosti na otpis potraživanja lokalne samouprave po osnovu poreza na zarade prema privrednom društvu „Zastava bezbednost“ u restruktuiranju.

Odbornici Skupštine grada izjašnjavaće se i o predlogu Zaključka o davanju podrške inicijativi Radio televizije Kragujevac u vezi stvaranja pravnog okvira za razvoj regionalnog javnog servisa.

1 komentar

  1. Jedna od tačke Skupštinskog zasedanja biće ZADUŽIVANJE GRADA KREDITOM ZA TEKUĆE POTREBE TJ. ZA ZAVRŠETAK SVLAČIONICA FK RADNIČKI OD 100.000.000 dinara.

Odgovorite