Najavljen Šesti međunarodni sajam turizma i seoskog turizma

- -
0

0jlsh8e5 copyBogat i sadržajan program Šestog međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma koji se održava na „Šumadija sajmu“, od 27. do 29. novembra, najavljen je na konferenciji za novinare u prostorijama Turističke organizacije Srbije.

Ovu atraktivnu manifestaciju koja svake godine privlači veliki broj posetilaca i izlagača organizuju GTO „Kragujevac“ i grad Kragujevac, u saradnji sa „Šumadija sajmom“.

Sajam će i ove godine okupiti brojne izlagače među kojima su turistički centri, banjska i klimatska lečilišta, nacionalne, regionalne i gradske turističke organizacije, turističke agencije. Najboljim izlagačima biće dodeljene nagrade u kategorijama „Najuspešnija promocija“, „najuređeniji izlagački prostor“, „Najbolji promo materijal“ i „Specijalna nagrada sajma“.

Dragan Kuburović, direktor „Šumadija sajma“ potvrđuje da je i ove godine vladalo veliko interesovanje izlagača, kojih će biti preko 100 iz zemlje i inostranstva. Među njima je najveći broj izlagača koji učestvuju svake godine, ali ima i novih koji dolaze prvi put. Bogat prateći program Sajma nije izostao ni ove godine. Stručne tribine i radionice biće organizovane u „Medija centru“, a na štandovima biće organizovane promocije sva tri sajamska dana.

– I ove godine biće održana sednica grupacije za ruralni turizam Privredne komore Srbije, prvog sajamskog dana, YUTA će organizovati stručnu radionicu na temu „Interaktivni softver za male agencije“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije organizovaćemo jednu stručnu radionicu, to će najverovatnije biti na temu plaćanja poreza i doprinosa u seoskom turizmu. Naši seoski domaćini imaće priliku da od eminentih stručnjaka u Srbiji nauče nešto o tome kako da na najbolji način promovišu svoj turistički proizvod, a biće reči i o lovno-turističkim potencijalima na području Kragujevca i Šumadije – kaže Snežana Milisavljević.

U subotu, 28. novembra biće organizovana tradicionalna „šumadijska čajanka“ kao i vodička tura „Fićama kroz Kragujevac“ u dogovoru sa gostima Sajma.

– Grad Kragujevac je i ove godine podržao održavanje Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma. Da smo ozbiljno posvećeni razvoju turizma, govori u prilog i činjenica da smo upravo završili izradu Strategije razvoja turizma koja će se naći već na narednoj sednici Skupštine grada, 28. novembra. Smatramo da turizam, kao jedna od najpropulzivnijih i najdinamičnijih grana privrede, ima perspektivu za sam grad Kragujevac. I upravo je ove godine realizovan jedan projekat u saradnji sa ambasadom Norveške, podsticaj ruralnog turizma za lokalni ekonomski razvoj, i mi ćemo ove godine dodeliti pet grantova za započinanje posla u oblasti seoskog turizma – kaže Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu i privatno preduzetništvo.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite