Muž pripisan drugoj

- -
0

matična knjigaKragujevčanka Vesna Agatonović, iako ima 47 godina, nedavno je saznala da “ne postoji” u matičnim knjigama, odnosno u knjizi državljana Srbije. Ili nije upisana, ili je izbrisana iz knjiga, a i njen suprug papirološki je venčan s drugom ženom.

Vesna je u Švajcarskoj, a za problem je saznala kada se njena majka, koja živi u Kragujevcu, obratila gradskoj službi da joj izda uverenje o državljanstvu, da bi Vesna regulisala pravo na boravak u toj zemlji.

– Iznenadila sam se kada su mi rekli da oni ne mogu da mi izdaju uverenje. Ima ličnu kartu, pasoš, staro uverenje o državljanstvu. Tek kasnije sam saznala da postoji osoba sa istim imenom, ali nije reč o mojoj kćerki, da je i moj zet, odnosno Vesnin muž venčan sa tom osobom, iako se ne poznaju, niti su se ikada i videli – prepričava Vesnina majka Stana.

Niko nije mogao da joj objasni kako je došlo do greške. Rečeno joj je da državljanstvo mora da se dokazuje i da taj postupak može da traje i do godinu dana. Uputili su je da se obrati Ministarstvu unutrašnjih poslova.

– Kada smo ažurirali knjige, uvideli smo da su “pomešane” dve osobe. Mi možemo da ispravimo samo ono što je u našoj nadležnosti – kaže Goran Aleksić, sekretar Sekretarijata za opštu upravu i zajedničke poslove.

Izvor: Novosti; M.L.

Nema komentara

Odgovorite