Mreža podrške za samostalni život

- -
0

sunceUdruženje građana za socijalni razvoj „Sunce“ organizovaće sutra okrugli sto na kome će predstaviti projekat pod nazivom „Mreža podrške za samostalni život – osnaživanje i aktivacija mladih za izlazak iz nepovoljnih životnih okolnosti“.

Projekat „Mreža podrške za samostalni život“ u Srbiji se sprovodi kroz partnerstvo Ministarstva rada i socijalne politike, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Instituta za psihologiju, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Udruženja „Sunce” iz Kragujevca i Asocijacije za alternativno porodično staranje o deci Familia – Beograd.

Projekat se sprovodi u još tri evropske zemlje, inicirao ga je Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne skrbi Republike Hrvatske i Mrežom za borbu protiv siromaštva Mađarske i Austrije. Nosilac projekta je Mađarska mreža za borbu protiv siromaštva.

Opšti cilj projekta je da se obezbedi doprinos razvoju inovativnih usluga za socijalno uključivanje i osamostaljivanje mladih koji se nalaze u nepovoljnim socio-ekonomskim uslovima, kroz razvoj i testiranje socijalno inovativnih pristupa i međusobno učenje.

U Kragujevcu je projekat realizovan kroz rad sa neposrednim korisnicima, grupom mladih uzrasta 17 do 22 godine, koja je oformljena za potrebe ovog projekta.

Nema komentara

Odgovorite