MPN: Zabranjen rad Visokoj školi za menadžment i ekonomiju

- -
0

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je, nakon vanrednog inspekcijskog nadzora, rešenje kojim se Visokoj školi za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu privremeno (do kraja zimskog semestra) zabranjuje rad.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu ministarstva Visokoj školi za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu izdata je dozvola za rad 1.7.2016. godine, na osnovu izveštaja o početnoj akreditaciji, nakon čega je škola podnela zahtev za akreditaciju 28.3.2017. godine, ali još nije dobila uverenje o akreditaciji zbog čega se smatra da ne ispunjava propisane uslove za rad. Nacionalno akreditaciono telo (NAT) se na zahtev inspektora pismeno izjasnilo da je Visoka škola za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu u postupku akreditacije i da je na sajtu NAT-a greškom navedeno da je zahtev odbijen.

Ova škola je, navedeno je na sajtu ministarstva, pre dobijanja dozvole za rad, upisala studente školske 2015/2016. godine za osnovne akademske studije na studijskom programu ekonomija. Nakon inspekcijskog nadzora inspektori su doneli rešenje kojim su naložili poništavanje upisa studentima upisanim školske 2015/2016. godine, kao i poništavanje uverenja o stečenom visokom obrazovanju studentima upisanim ove školske godine.

“Matične knjige studenata vođene su neuredno i ne može se utvrditi tačan broj upisanih studenata. Škola je upisivala studente školske 2016/2017. godine, 2017/2018. i 2018/2019. godine. Utvrđeno je i da škola nema potreban broj nastavnika propisan odredbom člana 23. stav 3. Zakona o visokom obrazovanju”, piše na zvaničnom sajtu Ministrstva prosvete, nauke i tehološkog razvoja.

Takođe, kako se navodi, Visokoj školi iz Kragujevca naloženo je da bez odlaganja, prestane da obavlja nastavnu i drugu delatnost do ispunjenja propisanih uslova i o tome javno obavesti studente.

“Školi se zabranjuje da organizuje i sprovodi upis i polaganje ispita do kraja zimskog semestra. Naloženo je i uklanjanje natpisa i drugih obaveštenja o radu ustanove iz svih prostorija koje koristi ta škola, kao i prestanak reklamiranja, a do ispunjenja propisanih uslova”, ističe se na sajtu MPN.

Nema komentara

Odgovorite