Mleko i mlečni proizvodi za ŠOSO „Vukašin Marković“

- -
0

mlecni proizvodiUdruženje odgajivača goveda simentalske rase „Šumadija“, u prisustvu pomoćnika gradonačelnika za poljoprivredu dr Snežane Živanović Katić i Slavice Saveljić, predsednice Saveta za razvoj socijalne politike Grada Kragujevca, uručilo je donaciju u mleku i mlečnim proizvodima u vrednosti od 100.000 dinara, ŠOSO „Vukašin Marković“ u okviru koje radi i dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju.

– Svake godine iz agrarnog budžeta, po konkursu, određeni broj poljoprivrednih udruženja dobije sredstva za rad. Jedan deo tih sredstava dobijaju kao bespovratna, a 30 odsto od dobijenih sredstava vraćaju u svojim proizvodima, tako da je to program koji u kontinuitetu traje već godinama. Konkretno, kada je reč o Udruženju goveda simentalske rase, imamo odličnu saradnju i zajednički smo već realizovali neke programe, kao što je uvoz junica za članove udruženja, nabavka cisterne za otkup mleka, aparata za hlađenje mleka, kontejnera za veštačko osemenjavanje, a opet sa druge strane, Udruženje je bilo tu uvek da se odazove na poziv Grada i izmiri onaj deo svoje obaveze koji podrazumeva donaciju u proizvodima – kaže Živanović-Katić.

Direktorka ŠOSO „Vukašin Marković“, Tatjana Simić, zahvalila se Gradu i Udruženju na donaciji, koja će biti upotrebljena kako bi se poboljšao kvalitet obroka ѕa učenike, s obzirom na to da škola ima svoju kuhinju u kojoj se obroci pripremaju.

Udruženje odgajivača goveda simentalske rase „Šumadija“ broji 60 članova, sa preko 2.000 grla u matičnoj evidenciji, a oko tri tone mleka dnevno isporučuje se mlekari „Granice“ iz Mladenovca. Udruženje planira proširenje delatnosti.

– Mi kao društveno odgovorno udruženje smo više puta organizovali akcije ovog tipa. Danas su naši proizvodi namenjeni deci sa smetnjama u razvoju. Donacija je vredna oko 100.000 dinara, sastoji se od oko 1.000 kg mleka i mlečnih prerađevina, koji su donirani od strane udruženja, a u saradnji sa mlekarom „Granice“ iz Mladenovca – kaže Saša Kostić, direktor Udruženja.

Ovogodišnji konkurs za podršku udruženjima poljoprivrednika je završen, sredstva su raspodeljena, a već naredne nedelje 11 poljoprivrednih udruženja potpisaće nove ugovore, ukupne vrednosti 1,8 miliona dinara koji će biti izdvojeni iz agrarnog budžeta.

Nema komentara

Odgovorite