Mladi su zakon – konkurs za omladinske projekte

- -
0

mladi su zakomUdruženje građana za socijalni razvoj “Sunce” iz Kragujevca raspisalo je konkurs za omladinske projekte u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih “Mladi su zakon”.

Da bi se stvorili uslovi da se podrže aktivni mladi ljudi koji žele da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive, Ministarstvo omladine i sporta četvrtu godinu za redom u saradnji sa Resurs centrima širom Srbije realizuje program MLADI SU ZAKON. Do sada, kroz ovaj program finansirana su 402 omladinska volonterska projekta realizovana od strane formalnih i neformalnih grupa mladih, sprovedena u 125 opština i gradova u Srbiji. Tokom ovog programa, mladi su aktivno bili uključeni u proces izrade i promocije Zakona o mladima, a program je omogućio i da oko 600 različitih udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa prođe obuku za pisanje projekata i upravljanja projektnim ciklusom.

Na konkurs mogu da se prijave registrovana omladinska udruženja i neformalne grupe (mladi nekog sela, naselja, ulice, ili mladi koji dele zajednička interesovanja, hobije). Svi koji su kreativni, hrabri, humani i žele da omoguće kvalitetniji život vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici, a imaju između 15 i 30 godina. Neformalne grupe moraju biti sastavljene od najmanje pet članova. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs možete se obratiti Resurs centru za Šumadijski okrug – Udruženje građana za socijalni razvoj „Sunce”, Kragujevac putem elektronske pošte na email: resurscentar.sunce@yahoo.com ili telefonom na broj: 034/362-700.

Predloženi omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 1. avgust do 1. novembra 2013. godine.

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 40.000,00 i 100.000,00 dinara.

Konkurs je otvoren do 15. juna.

Rezultati konkursa biće objavljeni oko 20. juna nakon odluke Komisije.

 

 

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite