Mladi iz Kragujevca u ritmu Izraela

- -
0

Mladi iz Kragujevca će na 11. umetničkoj manifestaciji Srbija u ritmu Evrope pevati i plesati u ritmu države Izrael koju će predstavljati na tom takmičenju. Tim povodom, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju Aleksandar Štajn organizovali su prijem za Dženi Sedov zamenicu ambasadorke Izraela, Igora Karadarevića direktora manifestacije, Miljana Belojicu pomoćnika direktora Muzičke škole Dr Miloje Milojević i koorodinatora projekta, učesnike i njihove mentore.

Nije slučajno da mladi iz Kragujevca na manifestaciji Srbija u ritmu Evrope predstavljaju državu Izrael. Mi smo veoma počastvovani i zadovoljni zbog toga.  Izrael i grad Kragujevac imaju veoma jake veze u više oblasti od ekonomije, kulture, istorijskih dešavanja koja povezuju naša dva naroda do Izraelaca koji i danas ovde žive. Želimo da predstavimo modernu državu Izrael i u tom duhu nastavimo da razvijamo naše odnose, rekla je Dženi Sedov zamenica ambasadorke Izraela i izrazila nadu da će izvođenjem pobedničke numere na prošlogodišnjoj Evroviziji uspeti da dožive i publici prenesu duh izraelske kulture.

Predstavljajući Izrael na manifestaciji Srbija u ritmu Evrope koja ima značajan kulturološki smisao jer iz godine u godinu sve veći broj gradova i država Evrope učestvuju, pokazujemo prijateljske odnose koje poslednjih godina uspešno inteziviramo sa ovom državom i njenom ambasadom u našoj zemlji. Smatram da je ovo kruna naše saradnje naročito što uključuje mlade. Ovaj muzički festival ima  tradiciju i nadam se da ćemo biti dobri reprezenti Izraela. Manifestacija je značajna za grad Kragujevac i zato smo odlučili da je podržimo jer povezuje mlade i događaje koji su bitni za njihov razvoj, preko umetnosti, plesa, igre. Na taj način vide da su važni za lokalnu pa i regionalnu zajednicu a imaju mogućnost da saznaju i nauče nešto o našim prijateljskim zemljama, rekao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca.

Prema rečima Igora Karadarevića, direktora Srbije u ritmu Evrope, manifestacija se ove godine proširila na deset zemalja pa pored Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u Ritmu Evrope takmiče se i mladi iz Švedske, Slovačke, Hrvatske, Moldavije, Ukrajine, sa Kipra i Malte. U Srbiji se ovaj muzički festival za mlade održava 22. juna u Vrnjačkoj Banji i ima uživo prenos na Prvoj srpskoj televiziji. Ove godine imamo najveći broj učesnika, gradova takmičara i prvi put ovoliko angažovanje i gradova i ambasada, rekao je Karadarević.

Dani Izraela u Kragujevcu, projekat koji je sa realizacijom počeo prošle godine, obuhvata nekoliko segmenata od kulture, umetnosti, sporta i privrede. Ove godine dani će se održati početkom juna a deo tog događanja u gradu biće učesnici manifestacije koja pored promocije mladih talenata ima za cilj i promociju interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti i saradnje. Grad će pružiti podršku u smislu promocije i kampanje, a nastup u okviru Dana Izraela će biti njihova generalna proba pre takmičenja u Vrnjačkoj Banji, rekao je Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju.

Nema komentara

Odgovorite