Minimaks, Čkalja i Mir Jam dobijaju ulice u Kragujevcu

- -
2

ckaljaGradsko veće Kragujevca predložilo je danas da ulica u Mesnoj zajednici Male Pčelice bude nazvana po istoričaru, humanisti i vizantologu Ivanu Đuriću, koji je, kako se navodi u obrazloženju, „uživao respekt mnogih država i vlada zbog principijelnih, modernih i demokratskih stavova“.

Pored predloga da ime Ivana Đurića ponese ulica koja se nalazi sa desne strane Solunske ulice, očekuje se da Skupština grada na sednici koja ce biti održana u petak, 1. februara, usvoji odluku o imenovanju još šest ulica u naseljima Male Pčelice, Bresnica i Vinogradi.

Ako Skupština grada prihvati predloge gradskog veća, kragujevačke ulice će poneti imena voditelja Milovana Ilića Minimaksa, glumca Miodraga Petrovića Čkalje i književnice Mirjane Jakovljević (Mir Jam).

Jedna ulica u Mesnoj zajednici Bresnica trebalo bi da ponese ime Slađana Mitrovića , radnika fabrike automobila u Kragujevcu koji je mobilisan 1991. godine i poginuo na ratištu u Hrvatskoj kod Sotina.

Predlogom je predviđeno da dve ulice u Kragujevcu dobiju imena po hirurgu u kragujevačkoj bolnici Sretenu Krasiću i začetniku razvoja male privrede u tom gradu Kosti Gvozdenoviću.

Slične vesti

0

2 Komentara

  1. Не капирам зашто Чкаља какве он везе има са Кг, рођен је у Крушевцу. Мија Алексић, Гидра Бојанић да ли има њихових улица у граду?

Odgovorite