Milanović donirao najsavremeniju medicinsku opremu vrednu 5,5 miliona

- -
8

Gospodin Bratislav Milanović, osnivač i vlasnik MIND Group, kao i mnogo puta ranije, i sada je pokazao društveno odgovorno ponašanje i učinio humani gest vredan pažnje.

Shvatajući ozbiljnost situacije u kojoj se našao naš narod i država usled epidemije korona virusom, uspeo je da uprkos komplikovanoj situaciji na tržištu medicinske opreme kao i otežanom transportu, nabavi i dopremi Кliničkom centru Кragujevac, medicinsku opremu vrednu više od 5,5 miliona  dinara.

U saradnji sa  prim.dr. Goranom Azanjcem doneta je odluka da budu donirani najsavremeniji pacijent-monitori sa svim neophodnim modulima, touch screen i wi-fi tehnologijom, koji su veoma važni za praćenje vitalnih funkcija i fizioloških parametara kod pacijenta na mehaničkoj ventilaciji ili u anesteziji.

Takvi pacijent-monitori su sastavni deo savremeno opremljenih zdravstvenih ustanova najvišeg nivoa. Ujedno i najvažnije, ovaj tip pacijent-monitora zadovoljava sve kliničke potrebe lekara, omogućava pregled svih informacija o stanju pacijenta i donošenje brzih i kvalitetnih odluka u lečenju.

Primena pacijent-monitora, posebno tako visoke klase i kvaliteta ima značajno mesto i u uobičajenom funkcionisanju hirurških sala i jedinica intezivnog lečenja, čime je u Кliničkom centru Кragujevac učinjen dugoročno kvalitativni pomak.

Oprema je stigla u Кlinički centar Кragujevac i montirana je, tako da je već na raspologanju lekarima u lečenju i praćenju najtežih pacijenata.

8 Komentara

  1. Svaka cast gospodinu Milanovicu,ali oci mi bode ime ovog doktora.Jel to onaj uhapseni od pre par meseci,onaj sto uzimao novac od pacijenata?

  2. Svaka pomoc u ovom momentu je vredna i pohvalna,sto se tice Azanjca on mu samo moze iskaljati obraz / ima valjda neki krizni stab u KBC pa sa njima saradjivaviti!

  3. Skim si onakav si,ta moralna velicina od Azanjca,pre bi.umro nego da me on leci,sve je to isto,zbog svinjarije tog Azanjca moje dete je moralo za Beograd,na ponovnu intervenciju,rec svinjarija,je reciz usta prof Mijuskovica,i hirurga sa Vma a odnosila se se na inyervenciju koju je obavio nekoc hapseni Azanjac.
    Gde je dno Srbijo,dokle ces jos da tones.

  4. Tog doktora neznam,ali svaka cast gospodinu Bratislavu Milanovicu njega znam. A i od kako je dosao dosta toga je do sada uradeo ne bih da nabrajam.

Odgovorite