Mihajlović: Projekat i izvođač radova za put Kragujevac – Batočina do polovine godine

- -
1

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će do polovine naredne godine biti završen projekat i izabran izvođač radova za deonicu puta Kragujevac – koridor 10 kroz Batočinu.

Ona je prisustvovala sednici Šumadijskog upravnog okruga u Aranđelovcu, kojoj su pored načelnice, okruga Biljane Ilić Stošić, gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, prisustvovali i predsednici opština tog regiona.

“Razgovarala sam sa svim predsednicima opština i gradonačelnikom Kragujevca o onim temama koje su direktno vezane za resor koji vodim, a to su infrastruktura, građevinarstvo i saobraćaj. Bilo je reči o tome šta smo do sada uradili i šta planiramo radimo u 2018. godini. U svim opštinama Šumadije i gradu Kragujevcu proces ozakonjenja teče onako kako je planirano. Moglo je i brže”, smatra Zorana Mihajlović koja je tom prilikom obećala stručnu pomoć ministarstva kako bi se taj proces što pre priveo kraju.

U prethodne tri godine na području Šumadijskog okruga, kako je rečeno, samo u putnu infrasturkturu uloženo je blizu dve milijarde dinara, dok će u ovoj godini za te namene biti izdvojeno pola milijarde dinara.

“Što se tiče puta Kragujevac – Batočina, završava se i poslednji deo, što podrazumeva javni poziv za projekat i izgradnju puta kroz Batočinu. Očekujemo da u drugoj polovini godine imamo i projekat i izvođača”, rekla je Zorana Mihajlović.

Što se tiče izgradnje stanova po povlašćenim uslovima iz projekta državne stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti, Kragujevac je pored Beograda, Novog Sada, Niša, Kraljeva i Vranja jedan od šest gradova u kojima će biti podignuto 20.295 stanova.

Početak gradnje, rekla je Zorana Mihajlović, očekuje se krajem drugog kvartala.

Kragujevac je već opredelio lokaciju u naselju Denino brdo gde je moguće izgraditi 80.000 kvadrata stambenog prostora. U planu je izgradnja 1.090 stanova prosečne površine od 60 kvadrata.

1 komentar

  1. Sram Vas bilo gradonačelniče, 4 miliona evra za ceo ŠUMADIJSKI OKRUG od 2milijarde evra u budžetu Srbije za ove namene. Pri tom nijedan jedini evro za Kragujevac već za deo deonice kroz Batočinu i Vi ste stim zadovoljni kao da ste gradonačelnik Batočine a ne Kragujevca !!!. Tako nam i treba kad nema ko da je podseti da je još 2015 obećala obilaznice i autoput ka Čačku. I pored te sramne ponude gradonačelnik se smeška, jer je dobio novac za otpuštanje, a o infrastrukturi ionako ne zna ništa, pa ga nije ni briga ! Smena lokalne samouprave koja je nesposobna da pregovara i traži infrastrukturu za Kragujevac !!!

Odgovorite