Meštani kragujevačkih sela juče blokirali magistralni put na sat vremena

- -
6

blokada petrovacMeštani sela Novi Milanovac, Petrovac, Resnik, Cvetojevac, Desimirovac i Jovanovac blokirali su juče magistralni put Kragujevac – Beograd, na ulazu u grad, zbog nedovršenih radova i stanja na putu Petrovac – Novi Milanovac – Resnik koji je počeo sa izgradnjom 2011. godine.

Do sada je urađena deonica puta, ali meštani sela se, pored nedovršenog puta, žale na rupe, nastale usled izvođenja radova pa je saobraćaj otežan, a problem predstavlja i nezavršen potporni zid pored groblja u Petrovcu – rekao je Nebojša Kondić iz Novog Milanovca, predstavnik meštana.

Meštane ove mesne zajednice posetio je danas Veljko Merdžan, direktor Preduzeća za izgradnju grada i objasnio da je dinamiku izvođenja radova usporila kompletna izgradnja infrastrukture koja podrazumeva izgradu vodovodne linije, fekalne i kišne kanalizacije i gasifikacije.

– Izgradnja ovih saobraćajnica počela je sredinom 2011. godine i u skladu je sa projektnom dokumentacijom, zajedničkom investicijom grada Kragujevca i Republike. Podsećam da je pre izgradnje same ulice, dužine dva kilometara bilo neophodno izgraditi kompletnu infrastrukturu. Krajem prošle građevinske sezone završeno je 1.400 metara puta, a ostali deo puta ostao je u nedovršenom stanju, razlog tome je rad Zimske službe, odnosno završetak građevinske sezone. Ono što je dodatno usporilo izvođenje radova je povezivanje fekalne kanalizacije i vodovodne linije u naselju Bare. Već su počeli radovi na izradi preostale kišne kanalizacije predviđeni projektom i u planu je da se u narednih sedam dana završe – rekao je Merdžan.

Prema rečima Merdžana do sada je završeno dve trećine dužine ovih ulica. U nastupajućoj građevinskoj sezoni pored ulica Save Kovačevića i Radovana Mišovića ove dve saobraćajnice predstavljaju prioritet.

Ukupna vrednost radova, koji se izvode na osnovu projektne dokumentacije i ugovora potpisanog između Grada Kragujevca i Republike Srbije je 520 miliona dinara. U martu mesecu Vlada bi trebalo da usvoji program JP „Putevi Srbije“, odnosno verifikuje radove koji su preneti u ovu godinu kada će se zakonski početi sa građevinskom sezonom.

6 Komentara

  1. Da se ne zavarate, ovo je koordinirana akcija gradskog odbora SNS-a. Naime plan je da se organizuju 2 protesta nedeljno “nezadovoljnih građana” ( u stvari njihovih partijskih aktivista ), da se stvori utisak kako je komunalni sektor u kolapsu a gradska vlast nesposobna. E sada, kako policija dozvoljava blokade magistralnih i lokalnih saobraćajnicama, i da li tu postoji neka povezanost, prosudite sami…

  2. ovi naprednjaci bi hteli iz sela da vode gradsku politiku, a ne umeju ni krompir da uzgajaju. alo, seljaci, ili u skolu ili na njive. ne moze se i jedno i drugo

  3. obojica lupate gluposti ja zivim u jednom od ovih naselja dodjite jedan dan pa vidite na sta lice te ulice vec 2 godine mi lomimo kola i trosimo pare na gume vesanje i ispravljanje felni pitao bih vas da je vama tako isperd kuce svaki dan boli me ko ce da sredi vec ima da s esredi a ja da sam s epitao ne bi zatvorio samo ulicu vec bi ceo saobracaj preusmerio kroz taj deo graa pa da svo vide na sta lice naselja oko Kragujevca iskopana na pola ostavljena sa rupama i sahtovima koji vire po 20cm…

  4. Juče su u Hronici RTK koja se emituje u 19 časova, kada je gost bio član Gradskog veća Zoran Jovanović, objavili da su im navodno gradjani ulica kod Kliničkog centra najavili blokadu saobraćaja u ovim ilicama, zbog nerešenih komunalnih problema. Te ulice nisu u selu, nalaze se u prvoj gradskoj zoni, na 500 metara od Skupštine grada, a izgledaju kao da se nalaze na dalekoj periferiji.

Odgovorite