MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju u Kragujevcu

- -
1

MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju1MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju, jedinstveni kamion koji će posetiti gradove Srbije od 10. do 16. maja, u Kragujevcu će se naći 16. maja ispred Gradske skupštine.

Ta putujuća laboratorija dolazi specijalno iz Austrije i opremljena je najsavremenijom opremom za preventivne preglede, a u nekoliko ordinacija, smeštenih u samom kamionu, biće moguće besplatno proveriti celokupno stanje organizma. Kompletan pregled obuhvata EKG, ultrazvuk abdomena, srca, štitne žlezde i karotidnih arterija, zatim spirometriju, analize krvi, merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, pregled oftalmologa i merenje očnog pritiska, kao i preglede interniste i dermatologa.

Za sve preglede zadužen je tim od 11 profesionalaca – doktora, medicinskih sestara i asistenata koji su spremni da u svakom trenutku izvrše planirane preglede pacijenata, ali i da na osnovu dobijenih rezultata na licu mesta pruže savete za očuvanje i poboljšanje zdravlja. Posebne savete o pravilnoj hrani i adekvatnoj fizičkoj aktivnosti, pružaće dr Feelgood.

Tokom boravka MedUNIQA mobilnog centra za brigu o zdravlju,  jedinstvenog i senzacionalnog kamiona, preventivne preglede može da obavi oko 400 građana, a prosečno vreme zadržavanja u kamionu je oko 45 minuta.

MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju je dugačak 16,5 i širok 6,5 metara, težak 35 tona i zauzima površinu od 60 metara kvadratnih, futurističkog je izgleda, delo je dizajnera Luiđija Kolanija i opremljen je vrhunskom opremom.

Za preglede će biti otvoren od 10 do 20 sati.

1 komentar

Odgovorite