Međunarodni sajam kamena počinje sutra

- -
0

kamenMeđunarodni sajam kamena i prateće industrije “Stone expo 05”  počinje sutra, 21. marta i trajaće do 24. marta na “Šumadija sajmu”.

Sajam organizuje Udruženje “Kamen Srbija” uz saradnju “Šumadija sajma” i pod pokroviteljstvom Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, raznih društava za istraživanje i eksploataciju mineralnih sirovina, društava za promet i usluge prerade kamena i dr.

Na sajmu će se predstavti izlagači iz oko 20 zemalja, a to su firme koje se bave eksploatacijom, preradom, ugradnjom i prometom kamena, istraživanjem u oblasti geologije, rudarstva, građevinarstva, arhitekture, restauracije i zaštite kamena, proizvodnjom i prometom mašina, alata i hemijskih preparata za zaštitu i restauraciju kamena.

U okviru sajamskih aktivnosti, posetioci mogu da očekuju i prateće manifestacije – izložbu mozaika, skulptura i arhitekstonskih projekata “Kamen kolonija” i “Kamen u arhitekturi i umetnosti” na kojoj će izlagati umetnici iz zemlje i regiona.

U duhu edukativnog karaktera događaja, biće održana i međunarodna naučna konferencija “Harmonija prirode i duhovnosti u kamenu” – učesnici naučne konferencije dolaze iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Albanije, Rumunije i Nemačke.

 

Nema komentara

Odgovorite