Maskote izazvale veliko interesovanje

- -
2

Višednevno glasanje na fejsbuk stranici Gradske turističke oerganizacije Kragujevac animiralo je nekoliko desetina hiljada Kragujevčana, ali i žitelja drugih gradova i opština koji su glasali za svoje favorite. Ovakvo interesovanje za glasanje na FB stranici GTO, kako tvrde u toj organizacji, do sada nije zabeleženo.

Kako navode u GTO Kragujevac kada su glasovi na FB strani u pitanju „Vila cveća“ iz OŠ „Miloje Simović“ iz Dragobraće imala je 808 lajkova i bila je ubedljivo prva, „Momini piloti“ iz OŠ „Moma Stanojlović“ imali su 467 sviđanja i bili su drugi, „Ježđak“ iz škole „Milutin i Drgainja Todorović“ imao je 322 glasa podrške, „Svetoznalci“ iz OŠ „Sveti Sava“ prikupili su 315 lajkova a „Kraguj Vule“ iz škole „Vukašin Marković“ 225 sviđanja. Slede „Sova“, OŠ „Dositej Obradović“ (134), „Kraguj“, Srednja stručna škola (69), Paun OŠ „Natalija Nana Nedeljković“ (62), maskota OŠ „Svetozar Marković“ (51), maskota Trgovinsko-ugostiteljske škole (43), Mornarčić Akvarčić iz PU „Akvica“ (41), Meda ljubitelj ptica, OŠ „21. Oktobar“ (40) i maskota „Borimo se znanjem“, OŠ „Treći kragujevački bataljon“ (38).

Sabiranjem glasova publike i glasova žirija redosled je bio nešto drugačiji pa je prvo mesto osvojio je „Ježđak“, drugi je bio „Kraguj Vule“ dok je trećeplasirana bila „Vila cveća“. „Momini piloti“ su se prijavili i pobedili u kategoriji Grupna maska.

Kreativnost i umeće dece i njihovih nastavnika ocenjivao je žiri u sastavu Jelena Patrnogić Stojanović, direktorka Pozorišta za decu, Bojana Blagojević, predstavnica SBB kompanije, Miloš Milosavljević, direktor Glavne filijale “Dunav osiguranja” Kragujevac, zatim Željko Božović, vlasnik „Rapid Božovića“ i Milan Radonjić, direktor “Roda” marketa u Kragujevcu.

2 Komentara

  1. Bruka za “stručni žiri”. Niste mogli da pomognete da prvu nagradu dobije skola koja nema ni 1/5 uslova i finansiranja kao “Milutin”, nego bas da pobedi skola ciji se direktor svuda “gura”. Stvarno treba da vas je sramota!

    • Slažem se potpuno! Takodje u izboru pojedinačnih maski pobedila jednostavna maska, koja nije ni imala veze sa temom, ali je imala natpis sponzora na balonima..Ali to je Srbija, nažalost. Taj isti Milutin dibija nagrade prve na svim likovnim konkursimagde je u žiriju bivši nastavnik te škole.

Odgovorite