Marković: Bez posla 1.500 radnika

- -
1

fca fijat fas

Zbog ukidanja jedne smene u fabrici „Fijat Krajsler autmobili Srbija“, bez posla će ostati oko 1.500 radnika, što u samom „Fijatu“, što u kooperantskim firmama, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata te kompanije, Zoran Marković.

On je dodao da je danas započeto sa pregovorima o visini otpremnina za radnike koje se dobrovoljno prijave za odlazak, ali da dogovor još uvek nije postignut.

– Jutros smo imali prvi sastanak pregovora sa rukovodstvom o visini dobrovoljne otpremnine. Razmenili smo mišljenja sa poslodavcem i sutra nastavljamo pregovore. U međuvremenu, poslali smo pismo premijeru i stupili u kontakt sa lokalnom samoupravom, jer smatramo da „Fijat“ zaslužuje više pažnje i od predsednika Vlade i same kompanije, kako bismo nastavili normalno sa radom – rekao je Marković.

Radnici „Fijata“ strahuju i da je rad u dve smene samo prelazno rešenje i zabrinuti su za budućnost firme.

1 komentar

  1. Da li moze da sindikat ne pregovara. Nismo imali ni jedno povecanje plata, Samo su se izborili za salatu. Tako da molim sindikat da ne prica nista obzirom da sindikat koji je na platnom spisku fabrike nije sindidkat.
    Toliko i cao. OSTAVKE SINDIKALACA

Odgovorite