Maloj Tanji neophodna pomoć da pobedi bolest

- -
0

Šestogodišnja Tanja Slavković iz Kragujevca ima tumor na plućima, a za lečenje u inostrastvu porodici nedostaju finansijska sredstva. Devojčici je krajem prošle godine dijagnostikovan sarkom, a već ove joj predstoji najveća bitka – borba sa rakom, hemioterapijama i operacijama.

Kako kažu u porodici Slavković Tanjini problemi počelo su 26. decembra kada je dobila temperaturu. Na pregledu kod dečijeg pedijatra, doktorka je primetila slabije strujanje vazduha u Tanjinom desnom grudnom košu, posle čega je devojčica poslata na snimanje.

Snimak je pokazao promene u desnom plućnom krilu i doktori su je hospitalizovali na dečjem odeljenju u Kliničkom centru Kragujevac sa sumnjom na jaku upalu sa izlivom. Samo 24 sata od dobijanja temperature, na odeljenje je došao grudni hirurg koji je vadio vodu iz pluća. Posle manje od 48 sati kako je hospitalizovana, doktori su odlučili da je hitno prevezu u Beograd. Tamo joj je urađen kontrolni snimak grudi posle čega je odlučeno da devojčica ostane na intezivnoj nezi.

Još jedan šok je za porodicu Slavković usledio kada su im doktori saopštili da nisu zadovoljni količinom vode koja je istekla iz Tanjinih grudi i da sumnjaju na postojanje neke mase u tom predelu koja zahteva dodatno snimanje na CT-u kako bi se utvdrilo o čemu se radi.

Rezultati su pokazali da je tumor maligan i da potiče iz mekih tkiva, definisan kao Ijung sarkom/PNET tumor, veličine pesnice odrasle osobe.

Ovu preslatku devojčicu čeka i izuzetno ozbiljna grudna operacija koja će zahtevati odstranjivanje svih rebara koja su bila u kontaktu sa tumorom plus dodatno jedno rebro iznad i jedno rebro ispod zarad prevencije.

Takva intervencija je izuzetno komplikovana i u Srbiji nema dovoljno iskustva u takvoj dečjoj rekonstruktivnoj grudnoj hirurgiji.
Porodica trenutno pregovora sa dve bolnice u inostranstvu. Dokumenta su poslata u bolnice u Bolonji i u Bostonu. Cena zahvata još uvek nije poznata, ali se barata cifrom od od 100 do 150 hiljada evra.

Maloj Tanji Slavković svi koji žele mogu da pomogu na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 782 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human782 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000042993-80

Uplatom na devizni račun: 160600000004302387
IBAN: RS35160600000004302387
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Nema komentara

Odgovorite