Lutovac i Novaković na protestu “1 od 5 miliona”

- -
0

I ove subote od 18 časova u Kragujevcu će biti održan protest ” 1 od 5 miliona”

Kao i do sada, protest će biti održan na Đačkom trgu, ispred Prve kragujevačke gimnazije.

Kako su najavili organizatori, na protestu će govoriti predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković.

“Ćutanje nas je gurnulo u čeljusti pohlepnih i nemoralnih, opasnih ljudi. Ćutali smo kad god je trebalo da pitamo. Sad ćutimo jer nema nikoga da pita za nas. Nismo mislili na vreme. Pustili smo lošije od sebe ispred sebe. Ni napred, ni nazad. NIsmo mi bili nemoćni, nego nam je bilo lakše da izaberemo nemoć. Linija manjeg otpora je linija slabijeg, linija poniženog, bez dostojanstva i ideja! Ko god krene napolje, ko se god usudi da zaurla, vrisne, jaukne, potrči, ščepaju ga za noge i vuku nazad! Zato je bolje je da se svi držimo zajedno! U jednoj koloni, na jednoj strani. Strani razuma!
Neki su pobegli unutar sebe. I oni eksplodiraju kao crne rupe. U tom neprestanom bežanju na kraju smo stigli do sebe samih. Krug se zatvorio sudaranjem sa strahovima, sada snažnijim nego ikada, jer strahovi se hrane našim ćutanjem! Ako se ne udruzimo sa svim nasim razlikama, pojesce nas nemoć! Nemoć da izaberemo svoju moć, moć da živimo zajedno bolje, nauštrb nemoći da i ovaj privid od života dovedemo u nekakav prihvatljiv red. Napetost je velika, tačka kidanja blizu. Svi drugi izbori već su daleko iza nas.Zato PROTEST!”, poručuju organizatori.

Nema komentara

Odgovorite