Lovačka sreća: Ulov mladog Đorđa Đelića vredan divljenja

- -
5

Čini se da se lovačka sreća svakom lovcu osmehne jedanput u životu. To se nedavno posrećilo šumadijskom mladom lovcu, Kragujevčaninu, Đorđu Đeliću.

U noćnom lovu, u Nacionalnom parku „Đerdap“, na otvorenom brdsko – planinskom terenu, gde uveliko planduju jeleni i divlje svinje, ovaj lovac postavio je rekord u ovom lovištu. Za tri sata odstrelio je četiri divlje svinje: vepra, krmaču i dva nazimeta. Na kraju ovaj lov završio je sa jednom lisicom.Po rečima Slobodana Barbulovića, lovočuvara koji je pratio lov, u njegovim sećanjima ne postoji lovac koji je za nepuna tri sata lova odstrelio čak četiri divlje svinje. Rekao je, da je ovo veliki izazov za mnoge druge lovce kako bi ga nadmašili.

Đorđe Đelić, svoj ulov objašnjava činjenicom, da mu se izuzev lovačke veštine osmehnula i sreća, te su baš na njegovom mestu čekanja u tri navrata naišla krda ove divljači.

Ulov vredan svakog divljenja i poštovanja.

AUTOR TEKSTA: Sveta Madžarević

5 Komentara

  1. Stvarno veliki uspeh pobiti zivotinje iz zasede i to jos u mraku. Sreca da nemamo polarne noci, verovatno bi istrebili celo loviste

  2. Sta je ovde za divljenje i postovanje? Ubijanje se predstavlja kao neki uspeh? Gospodin je sa puskom jak i hrabar, a bez nje?

Odgovorite