Lokali i kuće vraćene vlasnicima

- -
0

Lokal u Daničićevoj ulici koji je svojevremeno oduzet u procesu nacionalizacije, vraćen je prvobitnim vlasnicima.

Ovo je samo jedan u nizu objekata koji je Agencija za restituciju kroz proces povraćaja imovine vratila, a ključevi lokala uručeni su potomcima nekadašnjih vlasnika.

U Agenciji naglašavaju da intenzivno rade i na drugim slučajevima, a od 1650 zahteva koliko su primili za šest meseci, rešeno je dvanaest odsto.

Ključevi lokala u Daničićevoj ulici broj 50 su kroz proces povraćaja imovine, došli u ruke pravih vlasnika. Ovaj objekat je oduzet porodici Prokić iz Kragujevca davne 1957. godine, da bi sada bio vraćen potomku prvobitnih vlasnika, Aleksandru Iliću, koji živi u Beogradu.

On kaže da se u lokalu nekada nalazila gradska kafana, dok je druga polovina objekta prodata. Ilić očekuje da bude usvojeno zakonsko rešenje kojim će njemu i ljudima u sličnoj situaciji biti kompenzovani objekti, koji ne mogu da budu vraćeni.

Lokal u Daničićevoj ulici je samo jedan u nizu onih koji su vraćeni prvobitnim vlasnicima. Nedavno su vraćeni lokal u ulici Kralja Petra I, kao i kuća i lokali u Knez Mihajlovoj.

Vlasnici ovih lokala su izuzetno zadovoljni radom Agencije za restituciju i tvrde da u drugim institucijama nisu naišli na razumevanje i pomoć.

Podružna jedinica Agencije za restituciju u Kragujevcu je nadležna za pedeset dve opštine u osam okruga. U samom Kragujevcu ukupno je vraćeno deset lokala i stambenih jedinica.

Izvor: RTK

Nema komentara

Odgovorite