Likovna radionica kao deo kampanje “16 dana aktivizma”

- -
0

Kampanja “16 dana aktivizma protiv nasilja u porodici” nastavljena je likovnom radionicom “Slika“. Simboličnim nazivom radionica je okupila bivše i sadašnje korisnice “Sigurne kuće”, članice “Nadinih susreta”, zaposlene i ostale korisnike usluge socijalne zaštite u okviru Centra “Kneginja Ljubica”, a održao je beogradski umetnik Petar Mošić.

“Cilj radionice je da kroz likovne elemente, korisnice “Sigurne kuće” uvide da ima boja i da budućnost može biti drugačija. Želim da kroz svoj rad pokažem novi pravac i put kako bi na najlakši mogući način svako ko je doživeo nasilje prevazišao tu traumu”, kaže Petar Mošić, doktor likovne umetnosti koji svojim umetničkim radom aktivno učestvuje u borbi protiv nasilja.

Slika je simboličan naziv radionice koncipirane od strane umetnika koji se duži period bavi problemom nasilja u porodic.

“Povodom kampanje “16 dana aktivizma”, Centar nizom aktivnosti koje održava u saradnji sa partnerima, pokazuje svoju borbu protiv nasilja. Pored performansa Izlaz, kojim je obeležen početak kampanje, uređivanja stranica i aktivnosti na društvenim mrežama, učešća na brojnim stručnim skupovima u Kragujevcu i Beogradu, održane su i psihosocijalne i motivacione radionice u osnovnim i srednjim školama u okviru kojih se sa učenicima razgovaralo na temu nasilja, o afirmativnim i poželjnim obrascima ponašanja”, rekla je Snežana Stevanović direktorka Centra za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica”.

Izložba radova sa radionice “Slika“ biće otvorena u utorak, 10. decembra od 18 sati u kafeu “Oblomov” u ulici Branka Radičevića 14.

Nema komentara

Odgovorite