“Leto u FAS-u” za oko 600 mališana

- -
0

fiatKompanija “Fiat automobili Srbija” promovosila je danas u Kragujevcu projekat “Leto u Fas-u” koji će mališanima, uzrasta od šest do 10 godina, u narednih pet sedmica, pored druženja ponuditi razne obrazovne i sportske sadržaje, svakog radnog dana, u vremenu od 09.00 do 17.00 časova.

Uz druženje zaposlenih i članova njihovih porodica, na zelenoj oazi koju su sami radnici napravili unutar fabričkog kruga, projekat je predstavio direktor “Fiat automobili Srbija” Frančesko Čanća (Francesco Ciancia).

On je istakao da kompanija misli na budućnost dece čiji roditelji rade u FAs-u a ne samo na trenutna dešavanja i trenutne probleme.

– Mi smo danas u krugu fabrike zbog naše dece, jer mi kao kompanija i
kao fabrika smatramo da su deca naša budućnost i da shodno tome celu našu budućnost trebamo u tom pravcu i da planiramo – rekao je Čanća u izjavi Tanjugu.

On je istakao da projekat “Leto u Fas-u” kompanija realizuje u saradnji
sa lokalnom zajednicom Kragujevca.

– Želimo da lokalna zajednica u nama prepozna pravog partnera, kao što smo mi u njoj, i da zajedničkim snagama radimo za našu decu – naglasio je Čanća.

Objašnjavajući da je povod za današnje okupljanje zaposlenih i članova njihovih porodica promovisanje projekta za mališane, Čanća je rekao da je reč o projektu koji će biti realizovan od 24. juna do kraja jula, odnosno da će trajati pet sedmica.

– Projekat je namenjen deci uzrasta od šest do 10 godina, u periodu od devet do 17 časova. Deca će biti podeljena po grupama na nedeljnoj bazi i biće u prilici da uživaju u različitim sadržajima. Imaće profesionalna vastipače koji će brinuti o njima, ali i razne sadržaje poput kreativnih radionica – jezičkih i sportskih, pozorišne i muzičke predstave – rekao je Čanća.

Naglašavajući da je najbolje od svega što će za to vreme roditelji mališana biti u njihovoj blizini, Čanća je rekao “veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da predstavmo ovaj projekat jer ćemo leto provesti u radnoj atmosferi, a deca će biti sa nama”.

Na promociji projekta, u neposrednoj blizini upravne zgrade, deca čiji roditelji rade u FAS-u već danas su bila u prilici da se upoznaju sa
sadržajima.

Mališani kažu da im se dopada druženje u u krugu fabrike, pa su tako oduševljeni predstavom “Tri praseta”, kao i drugim aktivnostima i sadržajima uspešnim rešavanjem osmosmerke na engleskom jeziku, crtanjem, tenisom, ali i raznim vrstama sladoleda, sokova i zakuskom.

Nema komentara

Odgovorite