Leto kod kuće 2013

- -
1

leto kod kuceOve godine se po deveti put organizuje manifestacija „Leto kod kuće“, od 28. juna do 7. septembra, u organizaciji Centra za razvoj usluga „Kneginja Ljubica“, u partnerstvu sa predškolskom ustanovom i Sportskim centrom „Park“, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

– Cilj „Leta kod kuće“ je da se iz godine u godinu okupi što veći broj dece, da se ona druže i da imaju osmišljeno slobodno vreme, a da Kragujevac preko leta oživi gradske trgove i mesta koja su možda bila zaboravljena, što smo i uspeli za ovih devet godina. Kao direktan produkt našeg akcionog plana za decu, koji smo kao jedan od tri grada među prvima pokrenuli, a osluškujući potrebe mladih razvijali iz godine u godinu, uspeli smo da „Leto kod kuće“ postane obeležje ovog Grada i nešto što kragujvčani od nas očekuju. Pokrenuta kao zajednička aktivnost manifestacija je sada dostigla svoj vrhunac, jer Grad je neko ko sada samo daje finansijsku podršku, a Centar „Kneginja Ljubica“ u okviru koga rade Centri za mlade, su nosioci svih aktivnosti uz podršku predškolske ustanove koja je zadužena za osmišljavalje programa za najmlađe – rekla je Slavica Saveljić, predsednik Saveta za unapređenje socijalne politike grada Kragujevca.

– U različito osmišljenim programima namenjenim deci predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na lokacijama u gradu i selu, učešće je uzelo oko 3.000 dece i preko 1.000 roditelja. U Ždraljici, kao jednom od prigradskih naselja gde su deca, mladi i njihovi roditelji pokazali veliko interesovanje za druženjem, 28. juna biće organizovan maskenbal koji će biti propraćen muzičkim sadržajem, a 12. jula takođe u Ždraljici, biće priređene karaoke žurka – najavila je Ljiljana Stanković, direktor Centra „Kneginja Ljubica“.

Međunarodni dan mladih, 12. avgust biće obeležen rok koncertom na trgu kod Krsta, gde će nastupati mladi neafirmisani bendovi, oni nešto poznatiji, a prema rečima organizatora očekuje se i iznenađenje večeri. Pored tradicionalne klikerijade, turnira u malom fudbalu, kao i takmičenja u plivanju za osnovce na gradskim bazenima, ove godine biće organizovana i likovna kolonija u Velikom parku, gde će se predstaviti korisnici svih usluga Centra „Kneginje Ljubice“, deca iz osnovnih škola, sa FILUM-a, ali i ostali koji budu želeli da se uključe. Besplatno kupanje planirano je za 19. jul kada će za ulazak na bazene biti dovoljna đačka knjižica.

Inače, Centri za mlade u Erdogliji i Čika Matinoj otvoreni su tokom čitavog leta tako da mladi kragujevčani mogu posetiti ove Centre i učestvovati u akcijama i radionicama koje se realizuju i van manifestacija „Leto kod kuće“. Što se tiče programa za najmlađe, u dvorištima vrtića Bambi, Crvenkapa i Ciciban od 18 časova biće organizovane fizičke, likovne i dramske igre, koje su otvorene ne samo za korisnike predškolske ustanove, već za svu decu Kragujevca i njihove roditelje.

Slične vesti