KSK “Pčelice” odbranio titulu u boćanju

- -
0

Na drugom državnom prvenstvu Specijalne Olimpijade Srbije u boćanju koje su organizovali KSK ,,Pčelice”i Specijalna Olimpijada Srbije nastupilo je devet klubova, a titulu je odbranio kragujevački klub.

Posle dva dana jako zanimljivih i uzbudljivih mečeva Kragujevčani su odbranili titulu ekipnog prvaka. Takodje ženski i muški par se okitio zlatnim medaljama.

Milica Vlajković je nastavila svoju dominaciju i pokazala da je trenutno najbolja u Srbiji i ove godine, dok je kod muškaraca najbolji utisak ostavio Marko Malbašić i zahvaljujuci njemu i muški dubl je osvojio zlato.

Milica i Marko i njihova dva partnera predstavljaće srpski junifajt tim u boćanju koji će nastupiti na Letnjim Svetskim igrama Specijalne Olimpijade u Abudabiju u martu sledeće godine.

Ekipu je uspešno predvodio Nebojša Jevremović koji će biti i prvi trener reprezentacije Specijalne Olimpijade Srbije na sledećoj Olimpijadi.

Boćanje se još jednom pokazalo kao pun pogodak kako je od prošle godine uvršteno u kalendar državnih prvenstava jer pruža veliku radost osobama sa smetnjama u razvoju i pruža svima podjednake šanse bez obzira na psihofizicko stanje.

Nema komentara

Odgovorite