Krali bakar na grobljima

- -
0

policija-hapsenje-lisicePripadnici Policijske uprave u Kragujevcu – Policijske stanice u Rači odredili su Dobrivoju V. (41) iz Kruševca i Ivanu V. (35) iz Kragujevca meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela krađa i povreda groba.

Sumnja se da su Dobrivoje V. i Ivan V., 15. juna oko 2.30 sati posle ponoći, na seoskom groblju u Malim Krčmarima, opština Rača, ukrali sedam bronzanih vaza za cveće i fenjer, nakon čega su otišli na groblje u mesto Bošnjane, takođe kod Rače i sa jedne grobnice skinuli i prisvojili bakrane oluke. Kada su prišli kući u Bošnjanima, u kojoj nikoga nije bilo, sa namerom da i sa nje skinu bakarne oluke, naišla je policijska patrola, pa su Dobrivoje V. i Ivan V. pobegli. U ostavljenom Dobrivojevom vozilu „opel“, kojim su i odlazili u izvršenje krivičnih dela, pronađeni su svi oduzeti predmeti.

Da ne bi bio osumnjičen kao izvršilac, Dobrivoje V. je policijskim službenicima u Kragujevcu prijavio da mu je vozilo navodno ukradeno.

Sumnja se i da su Dobrivoje V. i Ivan V., 12. juna u megamarketu „DIS“ u Kragujevcu, mušteriji zauzetoj oko plaćanja na kasi iz torbe oduzeli novčanik sa ličnim dokumentima i 17.000 dinara.

Dobrivoje V. i Ivan V. biće danas, uz krivičnu prijavu, sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu.

Nema komentara

Odgovorite