Kragujevčki kulinari osvojili četiri medalje u Kranjskoj Gori

- -
0

Na IV Internacionalnom kulinarskom takmičenju koje je održano u Kranjskoj Gori u Sloveniji HoReCa asocijacija Kragujevac osvojila je u ukupnom plasmanu tri srebrne i jednu bronzanu medalje.

U veoma jakoj konkurenciji na ovogodišnjem takmičenju, naši kulinari još jednom su pokazali da bi Kragujevac i Srbiju trebalo uvrstiti u jednu od najvećih kulinarskih sila u ovom delu Evrope.

Na takmičenju na kojem su učestvovali najbolji kuvari 13 zemalja, kragujevački kulinari osvojili su nagrade u konkurenciji od oko 100 takmičara. Takmičari HoReCa asocijacije Kragujevac osvojili su medalje u kategorijama „nacionalno jelo na moderan način“ i „moderno jelo“. Uspeh je utoliko veći jer je ostvaren pred respektabilnim imenima svetskog kulinarstva koja su sačinjavala žiri manifestacije, ali i vrlo jakoj takmičarskoj konkurenciji.

Predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović izjavio je da je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

“Takmičenje u Kranjskoj gori je jedno od najzahtevnijih i najstrožijih. Spremali smo se detaljno i posle iscrpljujućih konsultacija i predloga, usaglasili smo recepture jela za koje smo bili sigurni da će ostaviti dobar utisak na sudije koje su imale veoma strog ali pravičan kriterijum ocenjivanja”, rekao je Vujadinović.

Nagrađeni tim HoReCa asocijacije Kragujevac:

Marko Milosavljević – dve srebrne medalje (kategorija moderno jelo, moderno nacionalno jelo)

Mihajlo Isaković – jedna srebrna i jedna bronzana medalja (kategorija moderno jelo, moderno nacionalno jelo)

Stefan Ristović – diploma (kategorija torte)

Nema komentara

Odgovorite