Kragujevčanka primljena na Kembridž, ostvarenje sna zavisi od finansija

- -
0

ljubica vujovicMlada Kragujevčanka Ljubica Vujović, iako naizgled učenica Prve kragujevačke gimnazije poput ostalih, ipak se izdvaja po tome što je naš grad i potencijale naše mladosti potvrdila brojnim i laskavim rezultatima koje je postigla na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima prirodnih nauka. Kao svoj najveći uspeh Ljubica ističe to što je primljena na Kambridž Univerzitet na studije prirodnih nauka!

Učesnici evropske konferencije iz matematike “Euromath” u Atini imali su priliku da se upoznaju sa našom sugrađanskom, a iz bugarske prestoinice Ljubica je donela prvu nagradu sa takmičenja  “Mathfactor”. Takođe, talenat za fiziku potvrdila je bronzanim odličjem sa takmičenja u Rumuniji.

Da li će i na Kembridžu imati čast da se od jeseni preko Ljubice upoznaju sa intelektualnim potencijalima naše omladine, ipak ne zavisi samo od naše sugrađanke, već od finansijskih sredstava koja su neophodna za školarinu na ovakvom Univerzitetu. Jedan, nažalost, nedovoljan deo, obezbeđen je jednom stipendijom, ali je daleko veći deo pod znakom pitanja i zavise od dobre volje fondova ili pojedinaca koji su u mogućnosti da podrže našu mladu sugrađanku.

Ljubicu Vujović možete kontaktirati putem mejla ljubica.vujovic@gmail.com

Nema komentara

Odgovorite