Kragujevčanin ODUŠEVIO stanovnike Kozarske Dubice svojim talentom! (FOTO)

- -
1

Sutra će u Kozarskoj Dubici biti otvoren mural posvećen najmlađem vojniku i odlikovanom borcu Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu Spomenku Gostiću.

Tim povodom je magistar primenjene umetnosti Vojin Milojković iz Kragujevca uradio mural na fasadi Doma kulture i time oduševio sve svojim talentom i umećem.
Naime, on je nekoliko dana stvarao delo koje na kraju izgleda i više nego maestralno.

VIŠE O NJEMU: Završio je  O.Š Stanislav Sremčević u Kragujevcu i pored škole, završio je nižu muzičku školu i dan danas aktivno svira klavir. Tokom srednje škole i fakultetskih dana aktivno se bavi volonterizmom i aktivizmom i bio je aktivan član u dosta ne vladinih organizacija i deo mnogih projekata. Vredno je pomenuti projekat preko Aieseca u Zagrebu iz kog je izvukao najviše znanja i pouka, i aktivizam u udruženju MLADI u kom je i dan danas aktivan član. Diplomirao je Filolosko-umetnicki fakultetet u Kragujevcu, odsek Primenjene umetnosti, studijska grupa Zidno slikarstvo, u klasi profesora Gorana Rakića. Završio je master primenjenih umetnosti na studijama zidnog slikarstva na FILUMU kod mentora Dr. Bojana Otaševića. Prošle godine je završio školu za rezervne oficire i nosi čin potporučnika u rezervi, iskustvo koje ga je unapredilo na vise nivoa, tako da je slikar i oficir. Pored volonterizma u slobodno vreme slika digitalne portrete i grafički dizajn i to mu je glavna preokupacija. Kao mladi umetnik pored Kozarske Dubice, njegov mural krasi i ulepšava i Kragujevac (koji se nalazi iza Šumadije prema Rodi) . Učestvovao je na više izlozbi do sada, kako u Srbiji tako i internacionalno. Vredne pomenuti je samostalna izlozba u KC UMMUS i grupna izložba u Australiji.1 komentar

Odgovorite