Kragujevčani šetali i ove subote tražeći promene (FOTO) (VIDEO)

- -
0

Šesti po redu protest “1 od 5 miliona” u Kragujevcu večeras je okupio više od 5.000 građana., čime ostaje jedan od najmasovnijih u Srbiji.

Građani su se, kao i do sada, okupili na platou ispred “Robne kuće” Beograd. Odatle je počela protestna šetnja ka Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, uz zaustavljanje ispred TC “Radnički” kako bi se izrazilo nezadovoljstvo uređivačkom politikom Radio televizije Kragujevac, medijske kuće koja se nalazi u tom objektu,

Na “Đakom trgu” okupljenim građanima najpre se obratio Milan Šerifović koji je saopštio da održava obećenje, te će, kako je ranije najavio, vođenje protesta ustupiti mlađim snagama.

Novinarka Bojana Vlajović Savić, autorka nekada veoma gledanih emisija “Stanje stvari” i “Stvarno stanje”, podsetila je na težak položaj medija i pozvala građane na solidarnost sa i podršku novinarima koji časno i odgovorno rade svoj posao u nemogućim uslovima, koji uprkos pritiscima, pretnjama i osporavanju, brane čast i dostojanstvo profesije, bez koje nema razvoja demokratije, otvorene i slobodne društvene zajednice.

Akademik Dušan Teodorović je istakao je da je Srbiji, nakon što bude promenjena vlast, neophodno specijalno tužilaštvo, kako bi se razotkrile i procesuirale sve nezakonite radnje koje državni vrh sprovodi već godinama

Novi protest “1 od 5 miliona” u Kragujevcu zakazan je za narednu subotu od 18 sati.

 

Nema komentara

Odgovorite