Kragujevčani šetali dužom trasom, u ponedeljak protest ispred Skupštine grada

- -
0

Gađanski protest 1od5miliona ponov e je, po 11. put, održan u Kragujevcu. Novi protest biće, kako je najavljeno, održan već u ponedeljak 18. marta, u 11 sati ispred Skupštinu grada, pošto gradonačelnik Radomir Nikolić nije ispunio ni jedan od zahteva upućenih sa protesta.

Protesna šetnja ove subote bila je duža nego prethodnih. Okupljanje je ponovo bilo na platou RK “Beograd”odakle se krenulo ulicom Save Kovačevića, do “Roda”, potom kroz Grada Sirena, do Nikole Pašića.

Kolonu su, dok je prolazila ulicama Nikole Pašića i 27. marta povremeno prekidali autobusi i kamioni, koje policija nije zaustavljala. Odatle se šetnja Glavnom ulicom nastavila da Nove crkve, pa kroz Ulicu Branka Radičevića do Đačkog trga.

Dragiša Đorđević, poljoprivrednik iz Čumića, prvi se obratio okupljenim Kragujevčanima rečima da „pod ovom vlašću okupatorskom, sela nestaju i nestaju cele opštine“.

Nakon njega govorio je profesor Čedomir Čupić. On je istako da “kolone obrazovanih napuštaju Srbiju i ostavljaju je za večnost praznom zemljom. Ono što je vekovima građeno sada se rastura da bi šaka gramzivih sve za sebe uzela”. Čupić je pozvao profesionalce u policiji da pronađu ljude koji su napali Strahinju Ćirića, jednog od organizatora protesta u Negotinu. Pozvao je i profesore Univerziteta u Kragujevcu da se pridruže protestima.

Nema komentara

Odgovorite