Kragujevčani osvojili 13 medalja na Petom međunarodnom takmičenju kulinara u Nišu

- -
2

Kragujevački kulinari osvojili su 5 zlatnih, 4 srebrne medalje i 4 bronzane medalje na Petom internacionalnom takmičenju kulinara u Nišu. Takmičenje je organizovalo Udruženje turističkih i ugostiteljskih poslenika iz Niša.

Tim iz Kragujevca su činili potpredsednik HoReCa asocijacije Kragujevac i mentor Vladimir Arsenijević , Vladisav Milošević, kapiten tima Uglješa Stepanović, Milan Strevanović, Nemanja Milosavljević, Luka Pecelj i Aleksandar Biševac.

“Zadovoljni smo postignutim rezultatima, imajući u vidu da je bilo preko 350 takmičara iz preko 24 država sveta, poprilično loše uslove za takmičenje, a naš takmičarski tim je skoro potpuno podmađen i još uvek nije dobro uigran. Deo tima je morao hitno da se vrati sa niškog takmičenja u Kragujevac kako bi održali demostraciju tajlandske i jamajčanske kuhinje pa ponovo vrati u Niš da nastavi takmičenje, sasvim sam uveren da je na kraju umor savladao naše takmičare”, kazao je Vujadin Vujadinović.

“Iskreno, nismo se nadali da će naši mladi kulinari uspeti da prebrode tremu i činjenicu da se pored njih takmiče dosta stariji i veštiji kulinari, međutim, naša jela su bila jako interesantna i odlično pripremljena, te medalje nisu ni ovog puta izostale. Očekuju nas velika takmičenja ove godine u Srbiji i inostranstvu, tako da nam je ovo takmičenje dobrodošlo i pružilo uvid u stvari koje još treba popraviti kako bi postigli izvanredne rezultate kao i do sada”, smatra mentor i nastavnik kuvarstva Vladimir Arsenijević.

Na međunarodnom kulinarskom takmičenju u Nišu kulinari iz preko 20 država širom sveta nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, kao što su Stevo Karapandža iz Zagreba, Saša Mišić (Paklena kuhinja) i master šefovima iz Izraela, Azerbejdžana, Italije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja. Žiri se trudio da nagradi najmaštovitije i najkreativnije kulinare.

2 Komentara

Odgovorite