Kragujevčani odali poštu Oliveru Ivanoviću

- -
0

Na poziv Organizacionog odbora protesta u Kragujevcu Kragujevčani su večeras u Sabornoj crkvi paljenjem sveća još jednom odali pošto Oliveru Ivanoviću.

Građani su, kako je i bilo navedeno u pozivu Organizacionog odbora protesta u Kragujevcu, pištaljke večeras zamenili svećama. U Sabornoj crkvi veliki broj građana odao je još jednom poštu pre tačno godinu dana svirepo likvidiranom Oliveru Ivanoviću.

“Mnogi od nas su bili njegovi istomišljenici, mnogi od nas se nisu slagali sa svakim njegovim razmišljanjem, ali nema dileme da je čitava poštena Srbija bila zatečena vešću o njegovom ubistvu i da je već godinu dana zgrožena činjenicom da državni organi uporno ne čine ništa da se naručioci i počinioci njegovog ubistva izvedu pred lice pravde”, bilo je navedeno u pismu upućenom građanima Organizacionog odbora protesta u Kragujevcu.

Oliver Ivanović bio je lider Građanske inicijative SDP i jedan od najpoznatijih srpskih političara na Kosovu. Ubijen je u januaru 2018. godine, a počinioci ubistva još uvek nisu poznati. Pronalaženje počinilaca i nalogodavaca ovog ubistva jedan je od zahteva upućenih sa protesnih okupljanja u Beogradu.

Novi protest u Kragujevcu, kako je ranije najavljeno, biće održan u subotu od 18 sati. Okupljanje, kao i do sada, biće na platou Robne kuće “Beograd”.

 

Nema komentara

Odgovorite